Lázár János páros lábbal szállt bele a 2030-ig tervező Orbán Viktorba!

Újabb, akár mélyebb értelmezéseknek is helyt adó videóalkotást tett közé Lázár János, Magyarország valamikor főminisztere, akit viszont az Orbán-kormány negyedik ciklusára látványosan hátrébb toltak, így ismét helyi, az ő esetében hódmezővásárhelyi politikusként dolgozhat.

 

Lázár a Hódmezővásárhely és Szeged között tevezett villamosvonal építési munkálatait mutatja be a nagyérdeműnek mint a város és környéke egyik legjelentősebb beruházását, amely 2020-ra készülhet el uniós forrásokból.

Lázár szerint ezzel a beruházással a hódmezővásárhelyiek már 2020-ban 2030-ban érezhetik magukat.

A 2030-as évszám említésének nem látjuk különösebb okát, hacsak azt nem, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki székfoglalójában maga említi meg, hogy még 12 évre, azaz 2030-ig tervez.

Talán erre a mágikus időpontra is gondolt Lázár, amikor a hódmezővásárhelyieket képzeletében a jövőbe repítette. Lázártól egyáltalán nem áll távol a szimbolikus beszéd: amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter összepakolt budapesti irodájában, akkor Kossuth Lajos Cassandra-leveléből idézett Facebook-videójában, amelyet sokan, sokféleképpen értettek.

A videó egyébként a budapestieknek is tartogat némi gyomorszorító élményanyagot: Lázár ugyanis úgy állítja be a szakma által erősen megkérdőjelezhető villamosprojektet, mint amit “lebeszélt a budapestiekkel”. Hát a budapestiekkel semmit sem beszélt le Lázár, hanem egyszerűen letiltotta a fővárost az uniós fejlesztési pénzekről az előző ciklusban, így a legtöbb, valóban évtizedek óta megvalósításra váró közlekedésfejlesztési projekt elhalasztódott Lázár villamosa miatt.

A volt miniszter szerint az új kötöttpályás viszonylattal 32 perc alatt elérhető lesz Szeged. Jelenleg a távolsági busz ennyi idő alatt teszi meg a két város közötti távolságot.

 

olkt.hu/444.hu

Kapcsolódó cikkek

Perrel fenyegeti a közmédia a propagandáról kitálalt újságírónőt

O.L.K.T.

Balhé a Parlament déli bejáratánál is! A rendőrök újra elővették a könnygázt, kollégánkat is lefújták!

Rubóczki Tamás

“Elég volt, nincs több pénzünk arra, hogy Orbán úr barátai gazdagodjanak!”

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!