Lázár János páros lábbal szállt bele a 2030-ig tervező Orbán Viktorba!

Újabb, akár mélyebb értelmezéseknek is helyt adó videóalkotást tett közé Lázár János, Magyarország valamikor főminisztere, akit viszont az Orbán-kormány negyedik ciklusára látványosan hátrébb toltak, így ismét helyi, az ő esetében hódmezővásárhelyi politikusként dolgozhat.

 

Lázár a Hódmezővásárhely és Szeged között tevezett villamosvonal építési munkálatait mutatja be a nagyérdeműnek mint a város és környéke egyik legjelentősebb beruházását, amely 2020-ra készülhet el uniós forrásokból.

Lázár szerint ezzel a beruházással a hódmezővásárhelyiek már 2020-ban 2030-ban érezhetik magukat.

A 2030-as évszám említésének nem látjuk különösebb okát, hacsak azt nem, hogy Orbán Viktor miniszterelnöki székfoglalójában maga említi meg, hogy még 12 évre, azaz 2030-ig tervez.

Talán erre a mágikus időpontra is gondolt Lázár, amikor a hódmezővásárhelyieket képzeletében a jövőbe repítette. Lázártól egyáltalán nem áll távol a szimbolikus beszéd: amikor a miniszterelnökséget vezető miniszter összepakolt budapesti irodájában, akkor Kossuth Lajos Cassandra-leveléből idézett Facebook-videójában, amelyet sokan, sokféleképpen értettek.

A videó egyébként a budapestieknek is tartogat némi gyomorszorító élményanyagot: Lázár ugyanis úgy állítja be a szakma által erősen megkérdőjelezhető villamosprojektet, mint amit “lebeszélt a budapestiekkel”. Hát a budapestiekkel semmit sem beszélt le Lázár, hanem egyszerűen letiltotta a fővárost az uniós fejlesztési pénzekről az előző ciklusban, így a legtöbb, valóban évtizedek óta megvalósításra váró közlekedésfejlesztési projekt elhalasztódott Lázár villamosa miatt.

A volt miniszter szerint az új kötöttpályás viszonylattal 32 perc alatt elérhető lesz Szeged. Jelenleg a távolsági busz ennyi idő alatt teszi meg a két város közötti távolságot.

 

olkt.hu/444.hu

Kapcsolódó cikkek

Most aztán kap a Gundel!

H Miklós

Kálmán Olga programja! (Videó)

O.L.K.T.

Hadházy Ákos: Csak a tücsök ciripel a szerencsi haditechnikai telephelyen – Korrupció mesterfokon!

O.L.K.T.

Hozzászólok