Lázár azt mondta, hogy az idén télen senkit sem hagynak az út szélén!

Lázár szerint a miniszterelnök utasította a Belügyminisztériumot és az Emberi erőforrások minisztériumát a hajléktalanság megoldására.

Lázár János működőképes modellnek nevezte, hogy egy szakmai csoport kidolgozza saját programját és a kormány emögé áll. Azt is megerősítette, hogy Orbán Viktor miniszterelnök utasította a belügyminisztert és az emberi erőforrások miniszterét a téli hajléktalanellátás megszervezésére. Célként jelölte meg, hogy annyi szálláshely legyen, ahány hajléktalan, senki nem maradhat ellátatlanul és senkit nem lehet az út szélén hagyni. Kitért arra is, hogy november 15-én életbe lép a kilakoltatási moratórium és elindul a szociális tűzifaprogram is, utóbbiban 4 milliárd forintot biztosítanak 2255 önkormányzatnak. Lázár azt is elmondta, hogy az EMMI felmérései alapján megyénként pár tucat hajléktalan él az országban, ami egy nagyon jó szám a szociális államtitkárság szerint is. Ezt óriási eredményként értékelte, jelezve: a jelenlegi otthontalanságot mutató adatok is azt mutatják, hogy ebben is jól halad előre és jól fejlődik azaz a magyar kormányzati modell jól működik!

 

(MTI)

Kapcsolódó cikkek

A rendszerváltás a rossz idő miatt elmarad!

Rubóczki Tamás

Donald Tusk: Orbán átlépte a vörös vonalat!

O.L.K.T.

Az Orbán-kormány migránspárti

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!