Kupa Mihály ismét odapörkölt Orbánnak és Matolcsynak

A volt pénzügyminiszter ma sem rejtette véka alá véleményét.

0

“A mai szisztémában létezik legalább nyolcféle helyi adó, kilencféle feladat, és mindent teljesen kicentiztek. Nézze, kigyűjtöttem, itt a lista: jelenleg ötvenöt fajta adó létezik. Ötvenöt! Persze vannak közöttük részadók is, mégis ott tartunk, hogy szinte minden térkőnél lehet fizetni. Van itt minden: közművezeték-adó, tranzakciós illeték, járulékok, de a kedvenceim a különadók. Gondoljon bele, milyen lehet a vállalkozóknak, akiknek ennyiféle adóval kell számolniuk!- szögezte le a gazdasági szakember volt pénzügyminiszter.
Azt is kifejti Kupa, hogy gazdaságunk növekszik, miközben külső forrásokra vagyunk utalva. Évi négymilliárd eurót kapunk az EU-tól és másfél-kétmilliárd eurót küldenek haza a külföldön dolgozó magyarok. Ez külső forrás, de ingyenpénz. Ebből jöhetett ki az ötszázalékos növekedés.
Később arról is beszél a korábbi pénzügyminiszter, hogy a lóláb az, hogy a mai politikai vezetés tényleg nem akar eurót. Miért érvel Matolcsy a gyenge forint és a versenyképesség mellett? Na, miért? Mert bejön ötmilliárd euró, amit most több mint 330 forintért váltanak. Erre diadalmasan jelenti, hogy a jegybank nyereséges. Ezért érdeke, hogy ne legyen euró.”

olkt.hu/Facebook