Külügyminisztérium: Gyurcsány-Bajnai…

A munkahely és a biztos jövedelem magyar érdek – emelte ki Facebook-posztjában a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára kedden.

Menczer Tamás videójában úgy fogalmazott:

“külpolitikánk minden területén a legfontosabb a magyar érdek képviselete”.

Így van ez a külgazdasággal kapcsolatos munka során is – tette hozzá.

Azt mondta: arra törekszenek, hogy minden magyar embernek kiszámítható, biztos munkahelye legyen, és így időről-időre mindenki léphessen egyet előre.

2009-ben a balliberális kormány utolsó teljes évében 27 beruházásról született döntés a kormány befektetési-ösztönzési rendszerén keresztül. Ez a szám tavaly 98 volt, vagyis majdnem négyszer annyi beruházásról született döntés tavaly, mint a Gyurcsány-Bajnai-korszak utolsó évében. 2009-ben a beruházások kevesebb mint 5500 munkahelyet teremtettek, tavaly viszont több mint háromszor ennyit, több mint 17 ezret

– közölte Menczer Tamás.

Mindemellett a bérek is folyamatosan nőnek. A befektetési ügynökségeken keresztül megvalósuló beruházásoknál: 304 ezer forintról 505 ezer forintra nőtt az átlagbér 2017 és 2019 között – tette hozzá.

“Ezek az eredmények azt mutatják, hogy a magyar emberek világszinten is kiemelkedően teljesítenek, munkájukra igény van”

– jelentette ki az államtitkár, hozzátéve: az itt előállított termékek és szolgáltatások nemzetközi szinten is versenyképesek.

“A balliberális kormányok csődbe vitték az országot, most azonban a magyar emberek munkájának, valamint a magyar emberek és az Orbán-kormány szövetségének köszönhetően egyre több családnak van biztos, kiszámítható megélhetése”

– fogalmazott Menczer Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli: Itt lehet ingyenes a tömegközlekedés Magyarországon!

O.L.K.T.

Tombol a Fidesz a XIII. kerületben Tóth József bejelentéseitől!

Rubóczki Tamás

A sajtószabadság Magyarországon elbukott: A Hír TV bedarálása után az RTL Klub lesz a következő!

Rubóczki Tamás