Kudarcos egy nap volt. Nagyon.

# # # #

Már a kezdet is az volt. Olyan hajnal kettő-három között átragasztották bugyikékre az összes náci plakátot, Ferihegy és a Kedves Vezető szerény hajléka között. Potyára!
Közbevetőleg jegyezném meg, azért azt az anyázást is meghallgattam volna, mikor a Kedves Vezető, félelmében talpig sza…ööö…tele gatyában, odaszólt a fiúknak, hogy eddig tartott a spiritusz meg az utcaiharcos-korszak, most a hajbókolós-seggnyalós nap jön, ezért ízibe rohanjanak eltüntetni az okádék plakátokat, mert az EPP háklis a náculásra.
Majd reggel jött a hatalmas pofáraesés, mert Weber – hogy nőjön köröm a pimpijére! Ha egyszer királyok leszünk, meg Európa császárai, majd szorul az is! – előbb a CEU-ra ment, nem a várba. A CEU-ra, ahol az egyetem megtörhetetlen, megvesztegethetetlen, Orbán számára érinthetetlen rektora mellett az egyetemi diákság is tárt karokkal várta.
Sorosbérenc ez is, plakátra vele is, üvöltötték a hangok a Kedves Vezető nyúltagya környékén, és hiába próbálta sűrű nyelvcsapások, egyre nagyobb rángások közepette, nem tudta csitítani őket. Csak akkor lett némi megnyugvás, mikor sikerült megmarkolnia végre, legalább a nadrágzsebén keresztül, mindkét heréjét. És ez volt a nap egyetlen boldog pillanata, mert valahogy minden összeesküdött ellene.

Hiába a szép szavak, pávatánc, nyálas ígéretek, kérlek alássan bokacsattogtatás, ingyenes Gundel-menza, vezetett várlátogatás, nyugi Manfréd, csituljál már, majd legfeljebb hazudunk valami mást, meg nem is olyan rossz az a kép Junckerről, és örülj inkább, hogy te nem vagy rajta.
Weber valahogy nem örült. És ezért a Kedves Vezető sem örült, pedig lassan már mindkét keze könyékig a zsebében, kétségbeesetten nyomorgatva az ismerősen lágy, páros szerveit.
Nincs itt barátság, amit jól mutat, hogy nem volt a látogatás végén közös, vállveregetős, hátlapogatós, öribarik vagyunk sajtótájékoztató, de még egy nyomi, smúzolós, közös fotó sem. Nem volt semmi.
Weber, ahogy jött, úgy ment, az itt-ott letakart náci plakátok között.
Nem sok jelentősége volt – pont semmi – Weber látogatásának, mint ahogy annak sem, hogy március 20-án felfüggesztik, kirúgják, magától kilép a Fidesz az EPP-ből, vagy marad még néhány kínos hónapot.
Mert Orbán fenemód elszámította magát.
Bármennyire is pávatáncolt, nem az európai közösség meghatározó tényezőjévé, vezetőjévé vált, sokkal inkább olyanná, mint a leleplezett, rajtakapott zsebtolvaj a 4-es villamoson.
Lehet, kényszerűségből együtt mennek vele még néhány megállót, de mindenki tudja már, hogy nem egy úriemberrel, államférfival, csak egy piti, ócska gazemberrel utaznak egy szerelvényen.

Varga Zoltán/facebook

Kapcsolódó cikkek

Kéri László: “Orbán hét pontja őrültség és szánalmas ahogy az EU vezetővel viselkedik”

Rubóczki Tamás

Orbán feltételekkel maradhat csak a Néppárt tagja.

H Miklós

Fantasztikus…imádtam hallgatni! Hallgasd meg te is!

O.L.K.T.