Közmunkás vagy? Akkor Te nem vagy becsületes magyar család tagja.

Szombaton már írtunk arról, hogy sok ellentmondás van a falusi CSOK listán. Például, hogy a falusi CSOK elvileg olyan településeken vehető igénybe, amelynek lakosságszáma ötezer alatt van és csökkent 2003 óta. Ez 1799 települést jelentene, ám a kormány listáján 2486 település szerepel. A Népszava szerint ráadásul szegényebb, zsugorodó falvak nem kerültek a listára.

Az RTL Klub Híradója még egy érdekességre bukkant, ugyanis legalább egy éves folyamatos TB jogviszonyt kell igazolnia minden falusi CSOK igénylőnek, vagyis kétszer annyit, mint amennyit most, az eredeti CSOK-hoz kérnek. A híradónak nyilatkozó szakértő szerint ezzel húzással a munkanélküliek mellett a közmunkások nagy része is elesik a támogatástól.

A kormány meg is magyarázta, miért mások a feltételek a falusi CSOK-nál:

A falusi CSOK célja, hogy becsületes magyar családok élhessenek az otthonteremtésüket segítő lehetőséggel. A tisztességtelen szándékúak pedig ne tudjanak visszaélni vele. Ezért vannak feltételek.

Forrás 24.hu https://24.hu/belfold/2019/04/14/csok-falusi-csok-tb/

Kapcsolódó cikkek

Alföldi Róbert: Gyertek tüntetni!

O.L.K.T.

Kövér László be akarta vetni a köztársasági őrezred embereit az ellenzékkel szemben! (Videó)

Rubóczki Tamás

Juncker harcot hirdetett  Orbán ellen: “húsvét után, szerdától visszalövünk”.

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!