Közeledik a “Szörny” Florida partjaihoz

0

A legrosszabb előrejelzések szerint minden idők legerősebb hurrikánja csaphat le Floridára, ráadásul akkora a hurrikán átmérője, hogy a keleti és a nyugati parton egyaránt hatalmas pusztítást okozhat. Még vannak, akik az Irma hurrikán pusztítása után éppen befejezték a tető újjáépítését, és máris itt van a Dorian hurrikán. Az emberek nyugodtak, de készülnek, a keleti parton nagyobb a pánik, mert a hurrikán az előzetes várakozás szerint vasárnap este vagy Miami vagy kissé északabbra, Orlando magasságában éri el a floridai partot.

A hurrikán ekkor várhatóan 4-es fokozatúra erősödik, és 230 km/óra erősségű szél várható, irtózatos

mennyiségű vízzel. A mélyebben fekvő területeken várható, hogy a tenger is kiönt, ezekről a helyekről el kell költözni. Vizet már egyetlen boltban sem lehet kapni Naples és környékén, egyedül néhány Publix áruházban lehet még vízhez jutni, ott is maximalizálják, hogy hány rekesz vizet vehet egy ember. Amerikában az is nehézséget okoz, hogy a magyar boltokhoz hasonlóan nem lehet készétel konzerveket kapni, csak babot, májkrémet és vagdalthúst.

A legnagyobb nehézséget az okozza, hogy az áramszolgáltatás biztosan megszűnik mindenhol, és napokon (egyes helyeken heteken) át nem lesz villany.

Ez elvágja az embereket a külvilágtól, nem működik a hűtő, sok helyen a villanytűzhely. Az elegáns lakóparkokban tilos generátort használni. Az embereket figyelmeztetik, hogy minden mozdítható tárgyat tüntessenek el, mert ami mozdítható, az repülni fog. Még a nyugati parton is elkezdték az autó márkakereskedések elszállíttatni a nagyértékű autókat a szabad ég alól. A légierő még Tampáról is elvitte a gépeit, pedig az átlósan szemben van Miamival.

Forrás és folytatás:https://nepszava.us/