Közel 5 milliárdot vesz el a közmunkásoktól a Fidesz és adja kiváltságosoknak a TEK-nek!

0

A friss Magyar Közlönyben fedezte fel a Privátbankár azt a kormányhatározatot, amely szerint a jövő évi költségvetés – Start-munkaprogramra, ismertebb nevén közmunkára fordítandó keretéből 0 egy komolyabb összeget irányítanak át a rendőrséghez és a Terrorelhárítási Központhoz.

A kormány indoklása szerint, a lépésre különféle rendezvények rendészeti biztosítása miatt van szükség.

A lap azt írja, a közmunkaprogram-keretből az intézkedés értelmében a TEK 764 millió forintot, a rendőrség pedig 3,9 milliárdot kap meg, így összesen 4,7 milliárd forintot csatornáznak át az erőszakszervezetekhez.

A feladat azonnali elvégzésével Orbán Viktor Varga Mihály pénzügyminisztert és Pintér Sándor belügyminisztert bízta meg. A cikk szerint, a 4,7 milliárd átcsatornázása beleillik a trendbe, a közmunkára fordítható költségvetési kiadásokat ugyanis a kormány az elmúlt években elkezdte intenzíven lefelé faragni.

Emlékeztetnek: a terület finanszírozásának csúcséve 2016 volt, akkor 340 milliárd volt az előirányzat, ez egy évvel később 325-re csökkent, majd jött a nagy zuhanás: 2018-ra 225 milliárd forintot terveztek be.

Idén 180 milliárdot lehetett e célra fordítani, a 2020-as előirányzat pedig már csak 140 milliárd – volt eddig, most 4,7-tel ennél is kevesebb lett. Jövőre egyébként mintegy 100 ezer személy foglalkoztatását fedezné a kormány a 140 milliárd forintból.

via. Privátbankár

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!