Követeljük az egészségügyi válsághelyzet kihírdetését!

Országos egészségügyi válsághelyzet kihirdetését szorgalmazza és kezdeményezi az összes magyar kórház működésének átvilágítását a DK egészségpolitikusa.

László Imre pénteki sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: a magyarság lélekszámának csökkenésén nemcsak a születések számának emelésével, hanem a halandóság, az elkerülhető halálesetek csökkentésével is lehetne javítani.

Az Eurostat felmérésére hivatkozott, amely szerint Magyarország a sereghajtók között van az elkerülhető halálesetek tekintetében. Magyarok tízezrei haltak meg az elmúlt években, mert a kormány tönkretette az egészségügyet – a jelentette ki a DK szakpolitikusa. Hozzátette: 10-ből 8 ember az egészségügyet évek óta sújtó megszorítások miatt hal meg, mert nincs elég műszer és orvos, mert napi szinten maradnak el életmentő műtétek, és a megelőző szűrőprogramok sem működnek.

Felhívta a figyelmet arra: míg 2008-ban az egészségügyi fogyasztói index tekintetében Magyarország a 15. helyen szerepelt a 35 európai állam között, tíz évvel később a 33. helyre szorult vissza, és már csak Albánia és Románia van mögötte.

Ezért azonnali hatállyal ki kell hirdetni az országos egészségügyi válsághelyzetet, és át kell vizsgálni az összes magyar kórház működését

– hangoztatta László Imre.

Úgy fogalmazott:

“mielőtt Kövér László a halál kultúrájáról beszélne, jó lenne, ha hátranézne, hogy mit tettek a magyar kórházakkal”.

A halál kultúráját éppen az Orbán-kormány teremtette meg a magyar egészségügyben; nem nyugaton, nem Európában virágzik a halál kultúrája, hanem itt, az orbáni Magyarországon, csak be kell menni bármelyik magyar kórházba – mondta.

Kapcsolódó cikkek

Őrzik a semmit a rendőrök. Migráncsot meg még csak nem is láttak.KÉPEK!

O.L.K.T.

A Kedves Vezető új ellenségre lelt. Ez nem más mint a facebook.

O.L.K.T.

Deutsch Tamás reagált Manfred Weber ultimátumára.

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!