Kövérék már a házszabály szigorítását tervezgetik

A fideszes házelnök a Hír TV Magyarország élőben című műsorában kissé nosztalgikus bezzegeléssel emlegette a Gyurcsány-érát, ezzel magyarázva, miért van szükség a szigorúbb házszabály bevezetésére:

“Húsz éven keresztül egy sokkal szűkszavúbb házszabály is elegendő volt ahhoz, hogy rendet lehessen tartani az Országgyűlésben, még akkor is, amikor Gyurcsányék voltak az ország élén. A Parlamenteben akkor sem volt rendbontás, pedig ok lett volna rá.”

Kövér László szerint azért van szükség a drákói rendszabályokra, mert a parlamenti szereplők “civilizációs színvonala” egy jobb kocsma színvonalát sem üti meg, így a Parlament nem képes gyakorolni az alapvető funkcióját.

A tavaly december 12-ei ülésre utalva, amikor az ellenzéki képviselők próbálták megakadályozni, hogy a Fidesz keresztül verje a törvényhozáson a keményen dolgozó magyar kisemberek millióit megnyomorító és a nyugati nagytőkének kiszolgáltató rabszolgatörvényt, a házelnök úgy fogalmazott:

“Aki a törvényalkotást fizikai erővel megakadályozza, az valójában fellép a népképviselet ellen, továbbá büntető törvénykönyvbe ütköző cselekedetet is elkövet. Ennek a kezelésére nem feltétlenül a házszabály alkalmas, de gondolkodunk, hogy lehet-e csiszolni a szankciórendszerén, hogy nagyobb visszatartó erővel bírjon.”

Érdekes, a rabszolgatörvény elfogadásának napján a Fidesznek nem voltak ilyen fontosak a szabályok, hiszen maga Kövér László levezető elnökként a padsorok között vezényelte le az ülést, ahol a szavazógépek a képviselői kártyák nélkül is működtek.

 Forrás Alfahír https://alfahir.hu/2019/04/13/fidesz_kover_laszlo_rabszolgatorveny_orszaggyules_hazszabaly

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány páros lábbal szállt bele Orbánba!

Rubóczki Tamás

Kéri László: Tartok attól, hogy az előttünk álló hónapokban elégtételvétel, rombolás, durvulás veszélyeinek leszünk kitéve!

Rubóczki Tamás

Politikai megrendelés alapján működik az ügyészség?

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!