Kövér megint Zsoltinál járt

Kövér László házelnök (házmester) ismét Bayer Zsolt vendége volt a róla elnevezett show műsorban és a tőle megszokott módon mindenkit kiosztott természetesen a maga stílusában.

Kövér elmondta a babaváró programról, hogy Brüsszel úgy kötött bele, hogy úgy tűnjék: nem kötött bele.

Mivel a műsort még szerdán vették fel, így nem tudhatta, hogy Orbán Viktor pénteken a témáról úgy nyilatkozik, “a magyar kormány kereste meg Brüsszelt, a babaváró program biztonsága, kiszámíthatósága érdekében kértek előzetes brüsszeli hozzájárulást.”

Bayer Zsolt arról is kérdezte a házelnököt, véletlen-e az, hogy a “sikeres Orbán-Trump találkozó” után Mészáros Lőrinc várható amerikai kitiltásáról cikkezett a sajtó.

Itt Kövér visszakérdezett: az véletlen-e, hogy Orbán Viktor washingtoni látogatásával egy időben az amerikai külügyi vezetés, “a State Department alagsora alatt még két emelettel valaki, egy szertáros fogadta Márki-Zayt és Kész Zoltánt, a két senkit, ebben a pillanatban”?

Egyébként a Trump-Orbán találkozóról az volt a véleménye, hogy ez világos üzenet Közép-Európa felé: lehet a transzatlanti kapcsolatokat más alapokra is helyezni, mint ahogy az Obama-kormányzat alatt működött, vagy ahogy az uniós vezetés, a Merkel-féle politika jellemezte.

Weber is megkapta Kövértől a csomagját: az EPP azzal, hogy ő a csúcsjelölt, a saját súlyáról is kiállította a bizonyítványt. Majd a mandátumok számának az összeadása után derül ki, hogy a Fidesz esélyei nőttek-e a bennmaradásra a Néppártban, és hogy
a balra csúszást meg tudják-e akadályozni.

A kedvezőtlen folyamat szerinte nagyjából azóta zajlik a Néppártban, hogy Merkelkancellár lett – állította. Kövér azt mondta: fellengzősen nagyképűen, “mérhetetlenül elbizakodottnak” hangzik, de
a Néppárt jövőjét is meghatározza, hogy a Fidesz tagja lesz-e a Néppártnak.

Kapcsolódó cikkek

Mindent látnak és tudnak rólunk.

H Miklós

Ráhel ötszázezres táskával bulizott a VOLT fesztiválon

O.L.K.T.

Semmi kétség, a nyugdíjasok át lesznek verve

O.L.K.T.