Kövér Lászlónak felelnie kell a gyűlöletkeltésért

Kövér László házelnök botrányos kijelentése miatt bajba kerülhet.

Közösség elleni uszítás miatt feljelentette Kövér Lászlót a Magyar Ateista Társaság – tudatta közleményében a szervezet.

Az ateisták szerint szerint Kövér

“több alkalommal súlyosan kirekesztő, gyűlöletkeltő gondolatokat fogalmazott meg az ateista állampolgárokkal kapcsolatban.”

Az MTI által ismertetett közlemény szerint a rendőrségi feljelentés alapja Kövér Lászlónak a “Nemzeti Vértanúk Emlékműve” avatóünnepségén mondott beszéde, amelyben kijelentette:

“a szellem erejével biztosítani tudunk egy olyan erkölcsi többséget, amely az istentelenekkel, a hazaárulókkal és a nemzettagadókkal szemben meg tudja védeni önmagát, nemzetét és hazáját.”

A Magyar Ateista Társaság szerint

“súlyos uszítás az ateistákat egy csoportban említeni a hazaárulókkal és nemzettagadókkal. Különösen így van ez, ha azt állítják: ellenük kell megvédeni a hazát.”

Hozzáteszik: Magyarországon legalább minden harmadik ember nem hívő vagy ateista, az államnak pedig kötelessége, hogy számukra ugyanolyan jogokat és biztonságot garantáljon, mint a többi állampolgárnak.

(MTI / 444.hu) Nyugatifény

Kapcsolódó cikkek

Tízezer fát ültetett Tarlós, és mennyit vágott ki hogy körbekerítse

O.L.K.T.

A nap képe a labilissé vált Tarlósról

O.L.K.T.

Elhunyt az első magyar újszíves

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!