Kövér László: A bíró nem lehet független az államtól

A házelnök mindezt egy, a bírói függetlenségről rendelkező 1869-es törvényt ünneplő konferencián mondta el az Országgyűlésben.

150 éve fogadták el a magyar bírói függetlenséget garantáló törvényt, ennek ünneplésére konferenciát tart az Országgyűlés. Kövér László házelnök is felszólalt, az Atv híradása szerint a következőket mondta:

-A bírói függetlenség nem abszolút és öncélú

-A bíró nem lehet független az államtól, annak “nem külső tartozéka”.

A függetlenséget garantáló törvény 80 évig hatott, a 20. század közepéig, amíg a magyar állami függetlenség fennállt, tette hozzá.

És volt pár szava a mai állapotok ostorozására: “Ma a globalizmus nevében a demokratikus nemzeti államok felszámolása, az Európa erőforrásai feletti ellenőrzés megszerzése a cél az európai politikában. Védjük meg a cselekvőképes államot mint közös jövőnk biztosítékát!”

Forrás:https://hvg.hu/itthon/20190424_Kover_Laszlo_A_biro_nem_lehet_fuggetlen_az_allamtol?fbclid=IwAR2ned5NpVCpGty_ANthDK7ofiHr_MFcO5G3EGX4kXzrE18hmPqSR3sH764

Kapcsolódó cikkek

Az Alabárdos étteremben vacsoráztatta Orbán a kínai kormányfőt!

Rubóczki Tamás

Nem lett karácsonyi ajándék a Kossuth téri szánkókból

O.L.K.T.

Sosem voltam, sosem leszek és most sem vagyok vagyonos ember!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!