Kovács Zoltán beszólt a finneknek, erre kapott egy térképet

Az előzmény, hogy Kovács Zoltán Twitter oldalán beszólt a finn miniszterelnöknek amiért az a jogállamisághoz kötné az uniós kifizetéseket.
Kovács szerint Finnországnak nincs alkotmánybírósága, a helsinki parlamentben működő alkotmányügyi bizottságot pedig politikai szempontok vezérlik,és nincs rendben a finn igazságszolgáltatás függetlensége sem, hiszen a bírákat az államfő nevezi ki az igazságügyi miniszter javaslatára.
A finn külügyniszter válaszolt Kovácsnak:
lehet, hogy Finnországnak nincs alkotmánybírósága (csak félve jegyezzük meg, hogy egy olyan szilárd demokráciának, mint az Egyesült Királyság, alkotmánya sincs), a bírákat pedig az államfő nevezi ki, a skandináv ország teljesítményét azonban évről évre 100/100 pontosra értékelik a  szabadságjogok érvényesítése terén.

Ville Cantell válaszul először azt írta:

“Higgadt fej és szilárd kéz. Mivel Finnország a féléves EU-elnökség alatt a jogállamiság és a közös értékek védelmének az erősítését tűzte ki célul, természetes, hogy lesznek kísérletek a hiteltelenítésünkre. Szándékunkat ez nem fogja megtörni ami pedig a tejesítményünket illeti, az kiállja az idő próbáját.”

Ezután egy térképet is feltöltött arról, hogy néz ki a sajtószabadság a világ országaiban. Finnország Norvégia mögött a második, Magyarország Sierra Leone és Izraelk között a 87. helyen végzett.

Forrás 168óra

Kapcsolódó cikkek

A fél Twitter ezen a kopasz tahó majmon röhög!

O.L.K.T.

Juszt László szó szerint porig alázta Kövér Lászlót!

O.L.K.T.

Bayer szájat ki mossa ki?

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!