Kötelezettségszegési eljárás Magyarország ellen

Az Európai Unió is felfigyelt arra, hogy valami bűzlik a magyar gázértékesítési rendszerben, végül májusban kötelezettségszegési eljárás indult Magyarország ellen . Az eljárás részben azért is indult, mert a hálózati tarifarendszerben az állam az értékesítés során különbséget tett az egyes fogyasztói csoportok között (részben az olcsóbb gáz segítségével).

A kötelezettségszegési eljárás azonban nem fogja feltárni a teljes MVM-MET ügyet, és ha még valamilyen büntetést is kapna Magyarország, nagy valószínűséggel még akkor is megválaszolatlanul maradnak az alábbi kérdések:

– Miért adott hamis indokkal kizárólagos hozzáférést a MVM-nek a HAG-vezetékhez az állam?

– Az MVM jórészt, miért a MET-nek adta át a használati jogot, miközben kiderült, hogy voltak olyan cégek, amelyektől még olcsóbban tudtak gázt értékesíteni (az MVM itt még többet tudott volna kaszálni a szállítással).

– Miért számolt fel irreálisan alacsony szállítási árat az MVM a MET-nek, miközben jóval többet is kérhetett volna? És egyáltalán, hogyan fordulhatott elő, hogy volt olyan, amikor olcsóbban adta vissza a gázt, mint amennyiért megvásárolta azt.

Ha valamiben biztosak lehetünk az az, hogy a MET nagyon jól járt az üzlet révén, és több tízmilliárdos profitra tett szert. Mindezt úgy, hogy a miniszteri rendelet által monopolhelyzetbe hozott társaságnak semmilyen versenyben sem kellett részt vennie.

Kapcsolódó cikkek

Csak az lesz Jézus királyságának méltó katonája, aki aláírja a Fidesz aláírásgyűjtését, üzente a szószékről a győri plébános!

Rubóczki Tamás

Rohamos ütemben adósodnak el a magyarországi kórházak!

O.L.K.T.

Adnak-vesznek bennünket a pártok

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!