Kósa Lajos megfejtette Karácsony Gergely győzelmét: külföldiek. De nem az ukránok…

Kósa Lajos, a Fidesz önkormányzati választásokért felelős kampányfőnöke értékelte a tegnapi eseményeket az M1 reggeli műsorában. A Tarlós Istvánt váltó Karácsony Gergely győzelmének megfejtése szerinte a következő:

„A fővárosban az történt (mert a főpolgármester választás a kerületekre nem magyarázat), hogy van 90 ezer olyan külföldi, európai polgár, aki Budapesten lakik, és létesített budapesti lakcímet, és regisztrált, elment szavazni. Ők mondjuk kevésbé fogékonyak a nemzeti politizálásra, hiszen részint nem magyarok, részint nem is értik. Karácsony Gergely és csapata külön kampányt csinált rájuk, tehát az a 90 ezer szavazat éppen a főpolgármester személyét eldöntötte, mert 50 ezer volt a különbség. És mi ezeket a – hogy is mondjam – választókat a közvélemény-kutatók sem mérték, mert ugye a magyar biztosok nem tudják megkérdezni őket ha angol kérdőív vagy éppen az anyanyelvükön lévő kérdőív nincsen, tehát kiestek a fókuszból, itt most a különbség olyan kicsi volt, hogy ez most eldöntötte a főpolgármester személyét.”

Kapcsolódó cikkek

Itt az újabb pofon a kormánynak: A munkáltatóknak sem érdeke a túlórakeret bővítése?

O.L.K.T.

Elvehetik a gyereket a szülőktől, ha nem kapja meg a védőoltásokat

O.L.K.T.

Lendvai Ildikó személyes támadást indított Orbán ellen

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!