Korózs Lajos: “hány családot dobnak utcára idén?”

Hány család fölött lebeg a Damoklész kardja? Milyen programjuk van arra, hogy legalább a gyermeket nevelő családok ne kerüljenek az utcára? – kérdezte a kormánytól Korózs Lajos, az MSZP politikusa kedden a Parlamentben.

Az elmúlt 3 évben több mint 10 000 családot lakoltattak ki – a kormánynak átfogó programot kellene hirdetnie a bajbajutott családok megsegítésére. Ennek azonban még a megvitatását is elutasították a kormánypárt képviselői a parlament Népjóléti Biztosságában a múlt héten.

„Teljesen extrém helyzetek” is kiderültek: volt olyan kilakoltatott család, ahol kizárólag azért szakították el a gyerekeket szüleiktől, mert azok nem tudtak fedelet biztosítani a számukra – négy gyermekükből kettőt állami gondozásba vettek, kettőt a kilakoltatott szülőknél hagytak! Egy másik esetben egy autista gyermekkel élő anya került utcára karhatalmi segítséggel, és szó szerint a híd alá kellett költözniük – mondta Korózs Lajos.

Kapcsolódó cikkek

Klára a gyógyító

O.L.K.T.

Dobrev Klára: Ellopták az adatokat!

Rubóczki Tamás

Orbán Ráhel: “És a pöcsöd is kicsi Pisti!”

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!