Koronavírus: Özönlenek az emberek a Balatonra – Siófok polgármestere már besokallt

0

Olyan szintet ért el a vándorlás a nyaralók felé, hogy a siófoki polgármester egy nyílt levelet tett közzé, hogy ne tegyék.

Az előző hétvégén telektulajdonosok serege döntött úgy, hogy a várható otthoni karantén idejét a főváros vagy más városok helyett a balatoni telkén fogja eltölteni – derült ki a különböző beszámolókból. Ennek eredményeként a hétvégén olyan forgalom volt egyes tóparti települések sétányain és központjában, mintha egy forgalmas, szép tavaszi hétvége lenne – számolt be a 444.hu .

Beszámolók szerint az elzárkózni érkezők a valóságban állítólag egyáltalán nem zárkóztak el, hanem csapatostul mászkáltak, megtöltötték a helyi cukrászdákat, sörözőket és játszótereket. Almádiban állítólag ennek hatására maximálták a játszótereket egyszerre használók számát. Egy panaszos szerint most minden leköltöző internethozzáférést szeretne a nyaralójába, így egyes szolgáltatók már csak 90 napra vállalják a bekötést. Ugyanakkor a lap azt is megjegyzi, hogy amikor minderről fotókat akartak szerezni, akkor már csak üres közterekről tudtak küldeni nekik.

Dr. Lengyel Róbert, Siófok Város polgármesterének nyílt levele a Siófokon nyaralóingatlannal rendelkező tulajdonosok részére egy kérést fogalmazott meg nyílt levélben:

Tisztelettel kérem a Siófokon nyaralóval rendelkező ingatlantulajdonosokat, hogy mérlegelve a veszélyhelyzetet, felelősségteljes állampolgári magatartást tanúsítva ne utazzanak ide, és ne költözzenek siófoki nyaralóikba, hanem maradjanak lakhelyükön! Ezzel csökkentik annak esélyét, hogy nem tudván, fertőzöttek, új gócpontok kialakulását hozzák létre a meglévők mellett.

Az eredeti levél itt olvasható el.