Kordás László: Ma leállítjuk az országot!

0

Január 19-én újabb, nagyszabású tüntetéssorozat lesz az országban. A szakszervezetek szerint több mint száz település csatlakozott a felhíváshoz, amely a szombati megmozdulásokra hívta az embereket. Minden megyeszékhely, és több, nagyobb-kisebb város, település is részt vesz az országos demonstráció, amely a december elindult tüntetések folytatása. A cél továbbra is a túlóratörvény eltörlése, a méltányos munkafeltételek, a bérek rendezése.

Kordásék szándéka az, hogy január 19-én „leállítják” az országot

A szervező szakszervezetek és ellenzéki pártok arra kérik a „magáért, családjáért és Magyarországért felelősséget érző polgárt, hogy csatlakozzon a megyeszékhelyeken és a többi városban szerveződő demonstrációkhoz, vagy akár szervezze meg azt a saját településén.”

Kordás László, a Magyar Szakszervezeti Szövetség elnöke úgy nyilatkozott a legutóbbi, január 5-i tüntetésről, hogy azon legalább 10-15 ezer ember is részt vett. Ezen a budapesti demonstráción jelentették be a szakszervezetek és érdekvédelmi szervezetek, hogy útlezárásokkal, országos megmozdulásokkal, tüntetésekkel fognak január 19-én figyelmeztetni a kormányt a követeléseikre. Ugyanezen a január eleji tüntetésen jelentették be azt is, hogy január 19-én „leállítják” az országot.

Az elnök elmondása szerint több mint 140 település jelezte, hogy csatlakozik az országos megmozdulásokhoz, és ez a szám folyamatosan növekszik. Csatlakoznak az országos sztrájk megszervezéséhez a pedagógusok és a közigazgatási dolgozók is, valamint szimpátiájukat, szolidaritásukat fejezték ki a Független Rendőr Szakszervezet is.

Összehangolt tüntetések, megmozdulások országszerte

Budapesten „Budapest Blokád” elnevezéssel szerveznek tüntetést, amely iránt a közösségi oldalon látható visszajelzések alapján több ezren érdeklődnek. Négy ponton lesz a gyülekezés: a Blaha Lujza téren, az Oktogonnál, a Hősök terén, valamint a Szabadság híd budai hídfőjénél. 12 óra körül indulnak egyszerre, mind a négy pontból a Clark Ádám térre, ahol már kivetítőkön közvetítik majd az országos tüntetéseket.

Az ország többi részein, az itt található helyeken és időpontokban lesznek a demonstrációk január 19-én, szombaton.

olkt.hu