Költségvetési csalással vádolják Méhkerék fideszes polgármesterét, de mégis indítja a Fidesz polgármesternek

0

Vádemelésig jutott a méhkeréki iskola uniós forrásokból támogatott bűnmegelőzési programjának ügye, írja a Magyar Narancs csütörtöki számában megjelent cikk alapján az Index.

Az ügyről még 2015-ben írtunk.

Magáról a programról nem volt mit, az ugyanis nem valósult meg, legalábbis az iskolában, ahol papíron zajlott, semmit sem tudtak róla.

Az ügyben akkor a helyi és az országos hatóságok egymásnak is ellentmondó összevisszaságokat beszéltek arról, hogy igenis volt program, csak azt a helyi polgármester szerint nem az iskolában folytatták, az illetékes minisztérium szerint viszont dehogynem ott, ráadásul hibátlanul.

Csak hát az iskolában, mint már említettük, nem tudtak róla, hogy náluk ilyen program zajlott volna, pláne hibátlanul.

Az ügyben egy helyi pedagógus Juhász Péter Igazmondó Alapítványának segítségével feljelentést tett, a hatóságok pedig így, négy év után már el is jutottak a vádemelésig, merthogy ők is arra jutottak, hogy a program nemhogy egyszerre két helyen nem zajlott egy időben, hanem sehol.

A Gyulai Járási Ügyészség vádemelése szerint Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestere akarta megszerezni a bűnmegelőzési programra kapott 31 millió forintot.

És van az a probléma is, amikor az ügyészség váratlanul a vádemelésig jut egy fideszes polgármester ügyében.

A Gyulai Járási Ügyészség vádemelése szerint Tát Margit, Méhkerék fideszes polgármestere akarta megszerezni a méhkeréki iskola uniós forrásokból támogatott bűnmegelőzési programjának 31 millió forintját.

Ez csak kisebb döccenő, Tát Margit bejelentette, hogy őt továbbra is támogatja a Fidesz, így indul ősszel a polgármesteri posztért.

 

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!