Kitüntették Soros Györgyöt a bátorságáért, a pénzdíjat azonnal továbbadta másnak

0

2019-ben Soros György vehette át a The Nation folyóirat és a Fertel Foundation Ron Ridenhour-díját – írja a Népszava. Az vietnami veteránról és tényfeltáró riporterről elnevezett díjat az alapítása, 2004 óta olyanok kapják, aki kitartanak a társadalmi igazság és a közérdek védelmében, átvételekor pedig Soros György bejelentette, hogy a díjjal járó pénzt, tízezer dollárt (átszámítva 2,8 millió forintot a Hungarian Spectrum nevű angol nyelvű magyar blognak és szerzőjének ajánlja fel.

Köszönő beszédében az amerikai magyar milliárdos kitért arra, hogy Orbán Viktor kormánya gonosztevőként állítja be őt, aki a keresztény magyar identitás elpusztítására tör, csakhogy – fűzte hozzá – ő nem él én nem élek Budapesten, mint néhányan a a Nyílt Társadalom Alapítványok támogatottjai közül. Név szerint Pardavi Mártát, a Magyar Helsinki Bizottság elnökét említette, akinek minden nap együtt kell élnie a rosszindulattal, csak mert védi a menekültek és a migránsok jogait.

Azt, hogy a tízezer dollárt a Hungarian Spectrumnak adja, Soros György azzal indokolta, hogy a blog megérdemli, hogy jobban ismerjék és támogassák. Szerzője Balogh S. Éva, 56-os menekült, a Yale Egyetem nyugalmazott történelemprofesszora. 

Forrás:https://168ora.hu/kulfold/kituntettek-soros-gyorgyot-a-batorsagaert-a-penzdijat-azonnal-tovabbadta-masnak-166991?fbclid=IwAR30eDrj57evryre1q000jPS9vvW8ApCnisXdpcvs7U2WVrzqUULVb-bjEE