Kiszivárgott Orbán évértekelő beszédének részletei!

További infrastrukturális állami beruházások, a falusi csok “felturbózása”, turisztikai fejlesztések, az informatikai szegmens megerősítése, adócsökkentések, valamint a külföldi működő tőke idevonzásának felpörgetése – állítólag ezek lehetnek annak az új növekedésösztönző programnak az alappillérei, amelynek részleteit Orbán Viktor a vasárnapi évértékelőjében jelent majd be, írja a Figyelő értesüléseire hivatkozva a napi.hu.

Mivel a kabinet erre az évre – a tavalyi rekord után – lassítást, azaz 4,1 százalékos GDP-növekedési ütemet “kalibrált” be, egyre biztosabb, hogy pótlólagos rásegítés szükséges, erről a miniszterelnök már korábbi nyilatkozatában is említést tett. Közben elkészült a versenyképességi vitaanyag is, amelyet már első körben a kormány is megtárgyalt.

A portál szerint figyelemre méltó, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter a múlt hétvégén arról beszélt, hogy Magyarországon is érdemes a világgazdasági lendület visszaesésére felkészülni, erre pedig gazdaságvédelmi programot alakíthat ki a kormány tavasszal. Szavai szerint a világgazdasági lendület kezd kicsit visszaesni, és ezeket a hatásokat Magyarország sem tudja kizárni, erre érdemes felkészülni. “A magyar kormány olyan intézkedéseket kíván hozni, amelyek megvédik a munkahelyeket, a bérnövekedés ütemét, törekszik arra, hogy a fejlesztések ne álljanak le, ne törjön meg a fogyasztás lendülete, és a bérek, nyugdíjak megtartsák vásárlóerejüket.

Több minisztériumban is folyik tervezés, amely alapján gazdaságvédelmi programot alakíthatnak ki tavasszal” – mondta a pénzügyminiszter. Ebből pedig az elemzések szerint adódik egy olyan következtetés, hogy akár össze is érhet a három program: a növekedésösztönző, a versenyképességi, valamint a gazdaságvédelmi – komoly közgazdasági kérdés azonban, hogy ezeket a részben ellentétes intézkedéseket hogyan lehet egy dokumentumban összehozni.

Az évértékelő egyébként Február 10-én lesz.

Forrás: Napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Orbánék 100 fő-bűne

O.L.K.T.

1 millió 200 ezer magyar menekült el Magyarországról – Köszönjük Orbán Viktor!

Rubóczki Tamás

Urizáló fideszes!

Rubóczki Tamás

Hozzászólok