Kirúgták a Máv-START vezérigazgatóját!

Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a mai nappal felmentette tisztségéből Csépke Andrást, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatóját. Február 20-tól – jelenlegi tisztsége mellett – Kerékgyártó József, a MÁV FKG Kft. ügyvezetője tölti be a személyszállító vasúttársaság vezérigazgató pozícióját – írja közleményében a MÁV, amelyben nem közlik, hogy miért, váltották le a vezérigazgatót.

A MÁV-Startot 2015. augusztusa óta vezette Csépke, előtte közel 30 évet dolgozott a vasútnál. Az utóbbi időben mind a közvélemény, mind a cég vezetés többször bírálta. Az augusztusban kinevezett Homolya Róbert MÁV-elnök és vezérigazgató többször is bírálta egy januári hvg.hu-nak adott interjúban viszont kiállt mellette, akkor azt válaszolta a Csépke esetleges kirúgását firtató kérdésre, hogy “a személyi változások már megtörténtek, a vezérigazgatója pedig a helyén van.”

Viszont többen bírálták a 2011 óta megoldatlan IC+-projekt miatt, valamint konfliktusba került a vasúti szakszervezetekkel is a bérek miatt, valamint a tavalyi év jegyellenőr-veréseikor is erősebb kiállást vártak tőle.

olkt.hu/MTI

Kapcsolódó cikkek

Gulyás Márton véleménye a paprikasprayről. VIDEÓ

O.L.K.T.

A mesterséges sziget nem megoldás.

O.L.K.T.

Nem éri meg jelenteni a korrupciót

O.L.K.T.