Kiosztotta Szijjártót az olasz külügyminiszter: “A magyar kormány közönye miatt él migrációs vészhelyzetben Olaszország”

Elutasította a magyar kormány fenntartásait Róma migrációs döntéseiről Luigi Di Maio olasz külügyminiszter, a kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője hétfő este kiadott közleményében.

Luigi Di Maio “kifogásnak” nevezte a magyar kormány véleményét.

Az olasz diplomácia új vezetője hangsúlyozta, hogy “Olaszország évek óta (migrációs) vészhelyzetben él, amelyet elsősorban olyan európai partnerek közönye is okoz, mint Magyarországé”.

Az M5S vezetője hozzátette: “könnyű szuverenistának lenni mások határaival. Aki nem fogadja el a kvótákat, azt keményen szankcionálni kell”.

Megjegyezte, hogy “Olaszország nem képes és nem is fogja többé egyedül vállalni az egész Európai Uniót érintő problémát”. “A tranzitországokban európai irodákat kell létrehozni, amelyekben a migránsok menedékkérelmet tudnak benyújtani, hogy innen Európába – és ne kizárólag Olaszországba – lehessen őket áthelyezni humanitárius folyosón keresztül. Így véget lehet vetni az embercsempészet poklának, és mindenki felelősséget vállal” – fejtette ki Luigi Di Maio.

Forrás és bővebben:https://magyarnarancs.hu/kulpol/kiosztotta-szijjartot-az-olasz-kulugyminiszter-a-magyar-kormany-kozonye-miatt-el-migracios-veszhelyzetben-olaszorszag-122998

 

Kapcsolódó cikkek

Czeglédy Csaba érdekes dolgot hozott napvilágra…

Rubóczki Tamás

Katasztrófális a választási informatikai rendszer – választási csalásra ad okot!

O.L.K.T.

Orbánék török harci járműveket vásárolnak Erdogantól

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!