Kilenc évvel a “két hét” után, lassan elfogy a rendőr.

A 24.hu birtokába jutott nem nyilvános kormányhatározat szerint az Orbán-kormány teljes egészére létszámstopot rendelt el, amely többek között érinti a rendőrség állományát is.

Miközben évente másfél hónapot túlóráznak a rendőrök az emberhiány miatt, ami 6 millió túlórát jelent éves szinten – úgy, hogy a kezdőbérek 150-170 ezer forintról indulnak.

Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője ezért írásban fordult Pintér Sándor belügyérhez, hogy többek között kiderüljön,

túlórák nélkül képes lenne ellátni a feladatát a Magyar Rendőrség az ország teljes területén.

A politikus választ vár azon kérdésére is, hogy

mikor kapnak a rendvédelmi dolgozók olyan szintű béremelést, amellyel megszüntethető a kereskedelmi szektorban elérhető fizetések elszívó hatása.

Nos, a válaszból kiderül, a szaktárca nem tud/akar mit kezdeni a kialakulóban lévő válságos helyzettel. Pintér Sándor minden konkrétum nélkül mindössze ennyit írt:

“A Belügyminisztérium vezetése a rendvédelmi szervek vezetőinek bevonásával a tavalyi évben megkezdte mindazokat a szakmai előkészítő munkákat, amelyek eredményeként a Kormány döntött a rendvédelmi életpálya modell folytatásáról”.

Forrás és bővebben: Alfahir/https://alfahir.hu/2019/11/14/rendorseg_tulora_munkaerohiany_pinter_sandor_belugyminiszterium_jakab_peter_jobbik?fbclid=IwAR3Q5aoebUWevQm22b4IuG6qVuYrMelpuCJ8RZbEWpmmPpzvLLdAOnf6Ohs

Kapcsolódó cikkek

Lang Alex: Már azt sem írom, hogy “kurvaország”, már csak legyintek

O.L.K.T.

Kormányválság van Romániában, és ez idén valószínűleg már így is marad

O.L.K.T.

Hidvéghi Balázs: Meg kell állítani a bevándorláspárti erőket! (Videó)

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!