Kilakoltatás elött állóknak van egy rossz hírem!

Bár 2018-ban a kilakoltatások csak májusban, a választások után kezdődtek, a Végrehajtói Kar adatai szerint az első negyedév 131 kilakoltatása után felpörgött az ingatlanok kiürítése, nyár közepéig 1355, szeptember végéig pedig újabb 919 esetben intézkedtek a végrehajtók. A 24.hu-val most közölt adatok alapján a moratórium kezdetéig még 807 kilakoltatás történt.

A Város Mindenkié csoport aktivistája szerint továbbra is óriási probléma, hogy idős, beteg, fogyatékkal élő emberek, és kisgyermekes családok is utcára kerülhetnek. A szervezet ezért tavaly óta küzd egy törvénymódosításért.

“Ez legalább a kisgyermekes családok esetében megtiltaná az elhelyezés nélküli kilakoltatásokat, az önkormányzati bérlakások, illetve a lakáshiteles ügyek esetében. Továbbá előírná, hogy az önkormányzatoknak ezekben az esetekben kötelező legyen elhelyezést biztosítani a hajéktalanná vált családok részére.” – mondta az ATV-nek Misetics Bálint szociálpolitikus, a Város Mindenkié Csoport aktivistája.

Az EMMI egyelőre nem válaszolt a civilek kezdeményezésére, a gyermekes családok esetében azonban Gulyás Gergely szerint is segítségre van szükség. A miniszterelnökséget vezető miniszter a szocialista kormány bűnének tartja a devizahitelezés megengedését.

“Ehhez képest, ahová eljutottunk, az csodával határos, azt kell, hogy mondjam. Tehát hogy ebből nagyobb társadalmi feszültségek nélkül, ráadásul ezeknek a kiadásoknak a jelentős részét a bankokra terhelve sikerült kihátrálni, ezt mindenféleképpen komoly kormányzati eredmények között kell számon tartanunk.” – mondta Gulyás a Kormányinfón.

A Széchenyi Hitelszövetség elnöke azonban más szándékokat is lát a számok mögött.

“Itt nagyon tudatosan törekednek arra, hogy ez a 3 ezres, 3.500-as szám, hogy ez valahogy ne legyen több. Én valahogy úgy gondolom, hogy lényegében felmérték az embereknek a tűrőképességét, és azt mondják, hogy ez az a maximum, amit még úgy általában a társadalom mindenféle probléma nélkül meg tud élni.” – mondta Barabás Gyula, Széchenyi Hitelszövetség elnöke.

Barabás Gyula szerint a kilakoltatások száma a közeljövőben nem fog csökkenni.

olkt.hu/atv.hu

Kapcsolódó cikkek

Dr. Varga-Damm Andrea: Miért vagyok Jobbikos?

O.L.K.T.

Alföldi Róbert kemény mondatai

O.L.K.T.

Félti a magyar gazdaságot Parragh László a győri munkabeszüntetés miatt!

Rubóczki Tamás