Kifizette a tízezres bírságot, aztán feljelentette a közterületeseket, mert a mozgássérültek helyén parkoltak

Rokkantaknak fenntartott parkolóhelyre álló közterület-felügyelőket jelentett fel egy megbüntetett sofőr Budapesten – írja a Blikk. A férfi az ellene zajló intézkedés közben vette észre, hogy az őt megbírságoló hatóság emberei egy, a mozgássérültek helyén állították le az autójukat január 12-én, a XIII. kerületi Tátra utcában. A sofőr elmondása szerint egy harminc kilós csomagot akart betenni a kocsijába, és tábla sem tiltotta, hogy megálljon, mire visszatért a kocsijához a csomaggal, már ki is töltötték a tízezres csekket a közteresek.

A férfi kifizette a büntetést, majd megkérdezte a közterületeseket, hogy miért állnak a mozgássérültek helyén. A férfi elhatározta, hogy a megfelelő hatóságnál feljelenti a közterületeseket.

A közterület-felügyelet vezetője a Blikket arról tájékoztatta, hogy szerinte a munkatársai nem szegtek szabályt. Egy közlekedési szakértő is azt nyilatkozta, hogy ha az autóban ülnek, akkor nem szabálysértő megállni a rokkantaknak fenntartott parkolóhelyen.

A rokkantaknak fenntartott parkolóhelyekre vonatkozó rendelet szerint azonban, ha valaki ilyen  helyre áll, akkor a helyszíni bírság összege 50 ezer forint, míg a pénzbírság összege 100 ezer forintr. A kerületi rendőrség a lappal közölte, hogy szabálysértési eljárást indítanak a közterületesek ellen.

Forrás és a teljes cikk:https://168ora.hu/itthon/kozterulet-felugyelet-parkolas-mozgasserult-birsag-feljelentes-180356?fbclid=IwAR3yM8NF02xwNHRjAahI115zqAjMeScwiWqUklJfvzHMCW4CJugQ2ZbiAyw

Kapcsolódó cikkek

Az összeomlás szélére került a postai szolgáltatás Rajkán!

O.L.K.T.

Az hogy egy unió ellenes bandát nem raknak bent az elnökségbe,abban semmi rendkívüli nincs

O.L.K.T.

“Egy szart, kidobtam a kukába!”

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!