Kiderült mi történik éjjelenként a kerítésnél

Ezért jut be ennyi migráns Magyarországra!

Minden korábbinál szervezettebb módon, a lebukástól cseppet sem félve csempészik át a szerb– magyar határon a menekülteket, s szállítják őket az osztrák határra – írja a Blikk.

portál úgy tudja, hogy a drótakadály egyik megjelölt oszlopát emelik ki a földből minden hajnalban egy megadott időpontban a magyar oldalon a csempészek, s a drótot félrehajtva percek alatt 200–250 embert engednek át, aztán visszateszik a kerítést a helyére. Az akció után szinte semmilyen nyom nem marad. Állítólag hétvégi napokon még többen jönnek át, akár a négyszázat is elérheti az átengedett menekültek száma. A Blikk értesülései szerint

egy borsodi csapat koordinálja a műveltet, de mellettük egy szerb csempészekből álló bűnbanda is dolgozik.

A lapnak egy olyan személy nyilatkozott, aki mindkét szervezet ténykedésére rálát, kérte, hogy nevét ne írják le.

„Többnyire hajnali 3 órakor érnek a kerítés szerb oldalára, ekkor emelik ki a cölöpöt, majd hajtják fel a drótkerítést. Percek alatt átkúszik a határ szerb oldalán várakozó 200–250 ember” – mesélte a bennfentes. A migránsok a sötétben egy közeli erdős részre sietnek, ott húzzák meg magukat reggelig.

„A közelben szoktak parkolni a csempészek rendszám nélküli autói, buszok most már ritkábban jönnek értük. Az autókra helyben szerelik fel a rendszámot. Az embercsempészek autói kizárólag nappal, csak főúton közlekednek.

Most különösen felerősödött az áramlás, kihasználva a balkáni vendégmunkások tömeges átutazását. Érthetetlen, de sosem buknak le, elkerülik az ellenőrzést, mindennap dolgoznak, tucatnyi fuvart bonyolítanak ugyanazokkal az autókkal”

– tette hozzá a portál informátora. Úgy vélte, kívülről úgy tűnik, mintha a hatóságok szemet hunynának a ténykedésük felett. Úgy tudjuk, akadtak már olyan egyenruhások, akik meg is buktak.

A Blikk megkérdezte a Belügyminisztériumot, az elmúlt egy évben hány büntetőeljárás vagy vizsgálat indult esetleges mulasztásért vagy vétségért a határon szolgálókkal szemben, de lapzártánkig nem kaptunk választ.

Az ár jóval drágább lett mint tavaly, a Blikk egy éve a csempészek sorai közé is bejutott: akkor egy fuvar 4 főnek ezer euró (kb. 300 ezer Ft) volt, ma éppen duplaannyit, vagyis 600 ezer forintot kérnek a csempészek egy autóra a fuvarért. A bandák vezetői 25 százalékot tesznek el, de még így is egymil¬liót kereshet egy embercsempész sofőr.

Szigorúbb védelem

Új, akár több százezer ember megállítására is alkalmas kerítést tervez a kormány felhúzni a magyar-szerb határra. Az újabb védvonal a mostaninál is erősbb lesz, előtte egy homoksávval, ami rögzíti majd a nyomokat. Drónok és infrakamerák is pásztázzák majd a kerítést környékét, így képtelenség lesz észrevétlenül megközelíteni a határt.

 

atv.hu

http://www.kulfoldiapro.com/news/ezert-jut-be-ennyi-migrans-magyarorszag…

Kapcsolódó cikkek

Nem árt ha az a pici,ártatlan,szeretni való gyermek is időben megtudja,mit köszönhet pártunknak, kormányunknak,de legfőképp annak vezérének!

O.L.K.T.

Minden egyes magyarnak évi 130 000 forint pluszt jelent az uniós tagság.

O.L.K.T.

Lelepleződött az agymosás… (Videó)

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!