Ki hatalmazta fel Orbánt, hogy Istent játsszon?

0

Emlékezünk mit írt Sándor Mária:

” Mi takarítjuk a hullákat utánatok, etetjük az éhezőket, ruházzuk a ruhátlant, és karácsonyra családjaink hazavárják a külföldön dolgozó rokonokat, akiket ti űztök el innen. Ez a mi Magyarországunk. De egyszer nektek is eljön az elszámoltatás ideje, és nem vihetitek magatokkal a földön gyűjtött kincseket. Egy kórház mosdójának hideg kövén egyedül találjátok magatokat, míg bent az őrületben melegszívű nővérek nyújtanak segítő kezet azoknak, akiknek ti soha nem nyújtottatok. ”

Megdöbbentő sorok, ma talán még jobban megérint bennünket, mint amikor először olvastuk. Nem harcol már helyettünk is a fekete ruhás nővér, az egészségügy napról napra pusztul. Miközben újabb stadionok épülnek, a körházi várólisták egyre csak nőnek. Akinek nincs pénze a magánegészségügyre, azt a rendszer – ha nincs szerencséje–halálra ítélte.

Vajon ki hatalmazta fel Orbánt, hogy Istent játsszon, a magyar állam nem gondoskodik arról, hogy mindenkinek azonos esélyei legyenek a gyógyulásra, a pénztárcájától függetlenül. Mikor az Fidesz milliárdos reklámkampányait látjuk, jusson eszünkbe, hogy hónapokig kell várni egy CT, egy MRI vizsgálatra. Mert nincs elég gép, nincs elég szakorvos. Magyarország jobban teljesít?

Szerző: Budácsik Lajos/facebook

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!