Kicsavarták a kamerát a fideszes gorillák a PDSZ-s aktivista kezéből!

0

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) tiltakozó akciót szervezett a 10. Nemzeti Tanévnyitóra. A sárvári Nádasdy Tamás Általános Iskolát jelölték ki helyszínnek, ahol Kásler Miklós miniszter is felszólalt, készülhettek a vágóképek a gyerekekkel a 30 fokos hőségben.

A PDSZ molinóval és táblákkal ment a helyszínre, hogy felhívja a figyelmet az oktatásügyben uralkodó állapotokra.

„Az akciót követően megtiltották a szakszervezet képviselőinek a részvételt”

– írja a PDSZ.

A PDSZ közölte: a kormány félrevezeti a közvéleményt, elfedi a bajt az oktatásügyben, így a magyar állampolgárok összessége nem értesül kellő időben és mértékben azokról az égető gondokról, amik a magyar közszféra egészének a működőképességét, így az Emmihez tartozó ágazatokat is fenyegeti.

A PDSZ aktivistáit és az Országos Választmányának két tagját, köztük elnökét nem engedték be a nemzetinek mondott tanévnyitó rendezvényre a biztonsági őrök. Először szóltak, hogy tegyék le a molinót, majd megtagadták a belépést.

„Az egyik aktivista kezéből kicsavarták a mobiltelefont, lökdösték majd a gyermekek jólétére hivatkozva a küszöbön megálljt parancsoltak”

– írja a PDSZ, aminek az OV-elnöke, Szűcs Tamás, az iskola előtt ismertette a követeléseiket: önálló oktatási minisztériumot, a bérek rendezését, sztrájkjogtiprás leállítását.

Íme a videó. facebook.com/pedagogusok.d.szakszervezete/videos

olkt.hu