Ki adott parancsot Hadházy kidobására?

# # # #

Ki adott parancsot Hadházy kidobására?

Az MTVA korábban maga ismerte el, hogy az Alkotmányvédelmi Hivatalnak szerepe van az épületek védelmében.
Arról nem adnak ki információt, ki kezdeményezte az országgyűlési képviselők kidobását a köztévéből.
Az ellenzéki képviselők hétfőn feljelentést tettek az ORFK-n.
Arról nem adnak ki információt, ki kezdeményezte az országgyűlési képviselők kidobását a köztévéből.
Az ellenzéki képviselők hétfőn feljelentést tettek az ORFK-n.
Elméletileg nagyon jól őrzött objektum a magyar állami média központja, ahonnan néhány óra után fizikai erőszakkal tette ki a fegyveres őrség Hadházy Ákost és Szél Bernadettet.
Hadházyék – majd az őket követő ellenzéki politikusok – országgyűlési képviselőként jogosultak voltak belépni a Kunigunda utcai épületbe, de bent hiába próbálkoztak azzal, hogy beolvassák vagy beolvastassák az utcai demonstrációkon megfogalmazott 5 pontot, a rendészek útjukat állták, nem engedték őket a stúdiók közelébe.
Az MTVA eddig nem nyilatkozott arról, hogy ki adott parancsot az őröknek a két politikus eltávolítására, és az őrség sem válaszolt a 24.hu által feltett kérdésekre. A parancs eredetére csak akkor derülhet fény, ha a rendőrség nyomozást indít az ügyben. Erre van is esély, hiszen Hadházy és Szél hétfőn, röviddel az események után az ORFK Teve utcai központjában megtette a feljelentést hivatalos személy elleni erőszak miatt.

Az MTVA saját fegyveres csapatot tart fenn több mint 90 milliárd forintos éves költségvetési támogatásából. A Fegyveres Biztonsági Őrség (FBŐ) nemrég még külön is kapott negyedmilliárdot, hogy speciális terrorellenes intézkedésekre is felkészülhessen. Az FBŐ szerepét nem láthatja el külsős őrzővédő cég. Bizonyos gazdasági és lakossági ellátás szempontjából fontos állami intézmények számára törvényi előírás, hogy saját fenntartású fegyveres biztonsági őrséget működtessen. A kiemelten fontos állami intézményeket védő fegyveres őrségekre külön – az őrzővédő cégeknél keményebb – szabályozás van érvényben. A szabályozás írja elő azt is, hogy a FBŐ-nek, így az MTVA őrségének is a Belügyminisztériumból, az Alkotmányvédelmi Hivatalból, a Honvédelmi Minisztériumból és a katasztrófavédelemtől adhatnak utasításokat. Házon belül a biztonsági osztályvezetői posztot betöltő Fogl Zoltán az őrség legfőbb főnöke. A nemzetbiztonságis múltú osztályvezetőn keresztül az MTVA vezérigazgatója is kezdeményezheti az őrség intézkedését.

Forrás 24.hu Spirk

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Légy őszinte, kedves fülkeforradalmár!

Rubóczki Tamás

Botrányos! – Dunába akarták löketni a Békemeneten kérdezősködő riportert – a nemi szervét is megmarkolták! (Videó)

Rubóczki Tamás

Rendkívüli: Leszakadt a mennyezet a betegekre Bajcsy-Zsilinszky Kórházban!

Rubóczki Tamás