Ki a hülye, én vagy Te?

0

A legtöbb ember azonnal rávágja, hogy Te! Mert hiszen ki az aki saját magáról bevallja, hogy hülye?

Én is így vagyok ezzel. Miért lennék én hülye?

Aha, látom lelki szemeim előtt, hogy ezzel Te is pont így vagy.

Na, de ki is a hülye? Fussunk neki!

Lehet-e hülye valaki, akit előre megfontolt szándékkal megtévesztenek, félrevezetnek? Lehet-e hülye, akinek az életkörülményeivel visszaélve, megvesztegetik? Lehet-e hülye, aki tényleg hülye, de ezt kihasználva tényleg hülyének nézik?

A sort lehetne a végtelenségig folytatni.

Ők azok a fideszes szavazók, akik egy maguk körül létező szűk burokban élnek és a külvilágtól szinte teljesen elzárva, hamis híreket kapnak. Ez a megtévesztés politikája. Pont ezért nem nevezhetjük őket hülyének. A legtöbbjük áldozat. Bár tudatlanok, megtévesztettek, de áldozatok.

És itt jövünk mi, akik okosnak, megtéveszthetetlennek tartjuk magunkat! Mi akit nem vagyunk hülyék! Mi, akik mindenről tájékozottak vagyunk. Elérjük az összes médiát. Részt tudunk venni a közösségi oldalak szinte minden frontján. Tájékozottak vagyunk. Bennünket nem befolyásol az állami lakájmédia. Tudunk dönteni, és vannak alternatívák.

Ilyen ismeretek birtokában, mégis hagytuk, hogy a rezsim, újból kétharmados többséget szerezzen. És nem csak hogy hagytuk, hanem még asszisztáltunk is. Sőt, elhittük, mi akik ugye nem vagyunk hülyék, hogy ebben a választási rendszerben legyőzhető a fidesz. Bíztunk, hittünk, reménykedtünk mi több, már már tudtuk, hogy kezünkben a győzelem!

Mi, a nem hülyék hagytuk, hogy ez megtörténjen. Hagytuk, és hülyének nevezzük azokat, akik tették a dolgukat.

Dőljünk hátra abban a fotelben, amiből eddig egyszer sem álltunk fel és gondoljuk át, hogy ki a hülye?

Én akkor sem vagyok hülye – biztos ezt gondolod! De azon kívül, hogy a facebookon posztolgatsz, lájkolgatsz, mit is tettél?

Én nem fogom azt mondani, hogy Te vagy hülye. Azt mondom, az a hülye, aki hagyta, hogy ez megtörténjen és nem tett ellene semmit.

Lássuk, április 21-én ott leszel-e a parlament előtt?

 

https://www.facebook.com/events/1618178578289988/?ti=cl