Kevés lett a Kubatov lista

0

Május 26-án a fidesznek 1,8 millió szavazója volt. Október 13-án a fidesznek 1,8 millió szavazója volt. Magyarországon a választásra jogosultak száma kb. 8,1 millió. Aki felelős politikus Magyarországon, és van elképzelése arról, miként lehet a tényleges közjót szolgáló, az általános jólét megteremtését lehetővé tevő programot megvalósítani, annak van elegendő honfitársunk, akit meg lehet szólítani. Én ezt teszem. Megkeresem és megtalálom azt a 6,3 millió embert hazánkban, aki egy valódi szebb jövőben érdekelt.

Tarlós István soha nem kapott még annyi szavazatot, mint most, mégis bukás lett a vége. De nem egyedi eset az övé, és hiába hangoztatja a kormány és holdudvara, hogy sikert értek el, ez bukás.

Napok óta hangoztatja a közmédia, hogy a Fidesz összességében is jóval több szavazatot kapott, mint az ellenzék. Ez számokban azt jelenti, hogy míg a kormánypártokra több mint 1 millió 800 ezer választópolgár, addig az ellenzéki pártokra 1 millió 360 ezer ember adta le a voksát. Közben a kormányközeli elemzőintézet, a Nézőpont honlapján olyan hírek vannak még a választást megelőző napokból, amelyek szerint „Tarlós győzelme nem kétséges” és „elfordulnak a baloldaliak Karácsonytól”.

© MTI / Balogh Zoltán

Az eredmény ismert. Budapest főpolgármestere Karácsony Gergely lett, a fővárosi kerületek többségében is az ellenzék győzött, valamint 23 megyei jogú városból megszereztek 10-et, öt éve ez a szám három volt. (Igaz, a 19 megyei közgyűlést öt éve, most is elvitte a Fidesz, de ez az a testület, aminek jelenleg szinte semmilyen hatásköre nincs, és döntően a kisebb településeken élők szavazatát konvertálja mandátummá.)

A Fidesz 13 év, a 2006-os választások után először veszített jelentős pozíciókat és döntő befolyást. Kialakult egy új politikai rend, aminek a nevét még nem tudjuk, csak azt, hogy már nem centrális erőtér, valami olyasmi, mint a centrálist megelőző duális erőtér, csak a baloldalon most nem egy tömb áll, hanem egy összeállt heterogén társaság, amelyben a Jobbik is ott van.

https://hvg.hu/itthon/20191017_Bebizonyosodott_a_Fidesznel_a_valasztasi_gyozelemhez_nem_eleg_az_adatbazis?fbclid=IwAR3OzTBgJVucAyVkb2w-y5NT0adZSymOVF558LsHhfaC6Id5RTY3-rbscGM

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!