Kerpel-Fronius Gábor: Hassay Zsófia lop, csal, hazudik és még mi vagyunk be idézve a Rendőrségre! – Ez felháborító!

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát „gyülekezési joggal való visszaélés miatt” szabálysértési eljárás alá vonta és péntekre beidézte a II. kerületi rendőrkapitányság.

A párt csütörtöki közleménye szerint a rendőrségi idézés nem részletezi az idézés és az eljárás indokát, de Kerpel-Fronius ellen valószínűleg azért indult szabálysértési eljárás, mert július végén a VI. kerületi fideszes polgármester, Hassay Zsófia kétszázmillió forintba kerülő budai villája előtt sajtótájékoztatót tartott a párbeszédes Temesvári Szilviával közösen – őt szintén beidézte a rendőrség.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki politikusok arról beszéltek: a kerületi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a házat a fideszes polgármester.

Hassay 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont budai villát vásárolt – miközben ezalatt bevallott bevételei alapján legfeljebb 4,8 millió forintot takaríthatott volna meg.

A rendőrség eljárását a Momentum „egyértelműen jogellenes”-nek tartja. A párt szerint ugyanis az alapvető jogok biztosa már több mint tíz évvel ezelőtt megállapította (gyulekezesijogi.pdf 42., illetve 90 oldalán érdemes böngészni),

törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató miatt gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás indul.

Az új gyülekezési törvény is megerősítette, hogy a közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsány Ferenc: Ilyen szemérmetlenül politikus még nem lopott, mint Orbán!

Rubóczki Tamás

230 éves freskókat tüntettek el Orbán irodája miatt!

H Miklós

Matolcsy duplán herdálja a közpénzt!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!