Kerpel-Fronius Gábor: Hassay Zsófia lop, csal, hazudik és még mi vagyunk be idézve a Rendőrségre! – Ez felháborító!

Kerpel-Fronius Gábort, a Momentum politikusát „gyülekezési joggal való visszaélés miatt” szabálysértési eljárás alá vonta és péntekre beidézte a II. kerületi rendőrkapitányság.

A párt csütörtöki közleménye szerint a rendőrségi idézés nem részletezi az idézés és az eljárás indokát, de Kerpel-Fronius ellen valószínűleg azért indult szabálysértési eljárás, mert július végén a VI. kerületi fideszes polgármester, Hassay Zsófia kétszázmillió forintba kerülő budai villája előtt sajtótájékoztatót tartott a párbeszédes Temesvári Szilviával közösen – őt szintén beidézte a rendőrség.

A sajtótájékoztatón az ellenzéki politikusok arról beszéltek: a kerületi vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a házat a fideszes polgármester.

Hassay 2014-es vagyonnyilatkozata szerint ugyanis akkor még csak egy 65 négyzetméteres lakása volt, két évvel később viszont budai villát vásárolt – miközben ezalatt bevallott bevételei alapján legfeljebb 4,8 millió forintot takaríthatott volna meg.

A rendőrség eljárását a Momentum „egyértelműen jogellenes”-nek tartja. A párt szerint ugyanis az alapvető jogok biztosa már több mint tíz évvel ezelőtt megállapította (gyulekezesijogi.pdf 42., illetve 90 oldalán érdemes böngészni),

törvénysértő, ha egy sajtótájékoztató miatt gyülekezési joggal való visszaélés miatt szabálysértési eljárás indul.

Az új gyülekezési törvény is megerősítette, hogy a közügyben tartott sajtótájékoztató nem minősül gyülekezésnek.

Kapcsolódó cikkek

Bangóné Borbély Ildikó szerint Gulyás Gergely hazudik mint a vízfolyás!

Rubóczki Tamás

DK: Taigetoszra a fogyatékkal élőkkel?

Rubóczki Tamás

Az anya egy bértehén, a nagyi meg megy gyesre!

O.L.K.T.