Kéri László lerántotta a leplet a G-napról, az Orbán vs Simicska botrányról!

Az általánosan olvasható magyarázatoktól némileg eltérő olvasattal állt elő Kéri László politológus a G-naphoz vezető okokról.

Orbán Viktor a hatalma megőrzésével kapcsolatban csak egyszer hibázott, amikor engedte Simicska Lajost, hogy kiépítse gazdasági teljhatalmát – értékel a 168 Órának adott interjúban Kéri László.

Egy idő után azt vette észre, hogy Simicska ennek segítségével már a politikai hatalmat is megszerezheti. Mesebeszéd, hogy a két figura közötti harc a G-nappal kezdődött. Orbán rájött, hogy a gazdaságban is versenyeztetni kell az embereit, nem szabad, hogy egy is közülük egyeduralkodóvá váljon

A politológus azt mondja, Orbán végleg bezárkózott, már nemhogy ő, mások sem tudnak vele érdemben beszélni. Szerinte hatalmi érdekből a legfontosabb döntéseket is csak kiscsoportosan osztja meg közvetlen munkatársaival, de senki nem ismerheti a teljes igazságot, hogy a szereplők folyamatosan ki legyenek játszva egymással szemben. Amit Orbán még tud, az a 20. század által meggyötört magyar népléleknek kedves giccset teremteni.

Kéri azt mondja, a rendszer Orbán nélkül életképtelen, viszont minél tovább tart, annál nagyobb kárt okoz.

A Fidesz politikájának egyik legkártékonyabb „vívmánya”, hogy megtanította mindenkinek: ha lojális, akkor joga van teljesítmény nélkül érvényesülni. Nagy lesz a morális ára ennek a nyolc vagy még ki tudja, hány évnek.

Kéri László a 168 Órának azt mondta, ha még három év fideszes kormányzás következik, akkor már csak egy lehetőségük maradt:

“a lakosságot fosztogathatják.”

Via: 168ora.hu

Kapcsolódó cikkek

Már az ENSZ is Soros kottájából játszik. ORBÁN ÉS SZIJJÁRTÓ KOMPLETT ELMEBETEGEK

O.L.K.T.

Rossz hír az Orbán Viktorra héroszként tekintő és őt európai szintű csúcsvezetőnek képzelők számára

O.L.K.T.

Ha a grazi kezelésnek vége…

O.L.K.T.