Keményen beolvasott Orbán Viktornak a leköszönő EB-elnök Jean-Claude Juncker

“Orbán ezt akarta, de nem győzött le”

– jelentette ki az Euronewsnak adott búcsúinterjújában Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság leköszönő elnöke.

Interjújában arról beszélt, hogy nem tartja európai vezetőnek a magyar miniszterelnököt. “Ő magyar!” – felelte erre a kérdésre.

Majd kifejtette, hogy Orbán

“első számú gondja az országa, nem pedig Európa. És ez hatalmas hiba. Ha csak a saját országunk érdekel bennünket, ahol feltüzeljük az érzelmeket anélkül, hogy figyelnénk a tágabb európai összefüggésekre, akkor nem vagyunk európai vezetők, vak és vergődő nemzeti vezetők vagyunk”

– mondta.

Juncker arról is vallott, hogy a nyolcvanas évek végén még felnézett Orbánra, mert szembeszállt a szovjet megszállással.

“Régebben egy hős volt Magyarországon, mindig nagyon tiszteltem őt”

– mondta, majd azzal folytatta, hogy Orbán letért az útról,

“kevésbé európaivá vált, és agresszív és beteges lett a bizottság irányában”, pedig magánbeszélgetésekben Orbán is elismeri, hogy a bizottság sokat tett Magyarországért. Azt is mondta, hogy a személyes kapcsolatuk ennek ellenére továbbra is jó, “emiatt időről időre viccelődni is tudunk”.

Az Euronews a volt igazságügyi miniszter, Trócsányi László biztosi jelöléséről is megkérdezte Junckert, aki azzal hárította el a választ, hogy Trócsányit nem ő jelölte, éd hogy a kérdésben majd az Európai Parlamentnek kell döntenie.

(Via: Euronews )

Kapcsolódó cikkek

Bogdán László Cserdi község polgármestere, fantasztikus dolgokat mutatott be

O.L.K.T.

Reméljük a börtönévek is nagyobb tételről szólnak majd

O.L.K.T.

Bakondi György: Megindultak migránsok tízezrei a magyar határ felé!

Rubóczki Tamás
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!