Keményen adózniuk kell ezentúl még jobban az ebtulajdonosoknak

0

Van egy nagyon rossz hírünk! Keményen adózniuk kell ezentúl a kutyatulajdonosoknak! Ekkora összeget kell fizetniük hamarosan:

Semilyen Zsolt miniszterelnök – helyettes nyújtotta be azt a törvénymódosító javaslatot, amelyben a kutyatartókat is adóval sújtaná. A törvényjavaslat elkészítése során a miniszterelnök – helyettes kényesen ügyelt arra, hogy kivételnek számítsanak ez alól az adó alól az “Országos Magyar Vadászkamara által kiállított vadászkutya alkalmassági vizsgaigazolvánnyal rendelkező,” kutyák.

Bár nem tűnik egyelőre teljesen tisztázottnak, hogy a vadászathoz tartott állatok miért részesülnek előnyben az egyéb kedvtelési sportokhoz tartott állatokkal. Gondolunk itt a szánhúzó, vagy a mentő és segítő kutyákra, vagy akár a rend és honvédelmi szervek kötelékében szolgálatot teljesítő ebek, és a “veszélyes” kutyafajták kivételével minden ivartalanított kutyával szemben – írja az Állatportál.hu.

A törvénytervezetben az alábbi olvasható:

(2) Az ebtartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat az adott év első napjáig négy hónapos kort betöltött eb után az eb tulajdonosától évente ebrendészeti hozzájárulást szedhet be.”

(4) Az éves ebrendészeti hozzájárulás mértékét a tartás helye szerint illetékes települési, fővárosban a kerületi önkormányzat, illetve a fővárosi önkormányzat által közvetlenül igazgatott terület tekintetében a fővárosi önkormányzat

a) az eb tartási céljának,

b) az eb tartásának állatjóléti és ebrendészeti jellemzőinek (tartási hely típusa, mérete, tartott ebek száma),

c) az ebtartó szociális helyzetének figyelembe vételével állapítja meg, azonban az ebrendészeti hozzájárulás ebenként nem haladhatja meg a hatezer, veszélyes eb esetében a húszezer forintot”

Ezek alapján, a helyi önkormányzat az új törvény hatálybalépésével hatezer és vagy húszezer forintnyi adót, vagyis “ebrendészeti hozzájárulást” vethet ki.

Forrás: Nepszava
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!