Katasztrófa: Sorra állnak le az egészségügyi szakrendelések országosan

0

Az ország több pontján is leállnak az egészségügyi szakrendelések a nyári szabadságolások miatt – számolt be róla az RTL Híradó.

Kazincbarcikán például két hónapig szünetel a belgyógyászati szakrendelés.

Kép. RTL Klub Híradó

A kórház Facebook oldaláról kiderül, más szakrendeléseken sem jobb a helyzet, van, ahol hetekig nem fogadnak betegeket – azért mert nincs helyettesítő orvos több megyében is.

Gyöngyösön, Hartán, Becskén, Piliscsabán, Mátészalkán, Tolnán, Siklóson, Szigetváron, Pécsen, Debrecenben, Kisvárdán, Győrben és Miskolcon is is hasonló a helyzet, ott a hematológián a következő 30 napban az összes rendelés elmarad.

Gyulán és Battonyán a bőrgyógyászati rendelés szünetel a nyári szabadságolások miatt.

Az RTL-nek az egyik orvos azt mondta: egyre aggasztóbb méreteket ölt az orvoshiány, ami a nyári szabadságolások idején a legszembetűnőbb. Az EMMI minisztérium parlamenti államtitkára Rétvári Bence úgy reagált:

a betegellátás nyáron is folyamatos ezért aggodalomra semmi ok, az ellenzék ismét lejáratási kampányt indított a kormány ellen.

– zárult a kormány közleménye.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!