Kásler máris lebukott a 800 ágyas koronavírus lehetséges rendelkezésről

0

Donáth Ferenc szerint eléggé hazug kijelentés amit Kásler Miklós EMMI miniszter hintett ma el a koronavírus miatti sajtótájékoztatón.

Kásler azt nyilatkozta, hogy

“Több mint 800 ágy áll rendelkezésre a koronavírus kezelésére!”

Úgy vélekedett, hogy

“még tömeges fertőzés esetén is elegendő lenne a magyar egészségügy kapacitása. Az országban 29 infektológiai osztály működik, az ágyak száma több mint 800 – közölte. Az ellátás központja a Szent László-kórház, amely a legsúlyosabb betegek kezelésére is felkészült”

– tette hozzá a miniszter.

“Miféle 800 ágyat számolt össze az Emberi Erőforrások Minisztériuma?” – tette fel a kérdést Donáth Ferenc.

“Hol van ebben az országban talomban 800 ágy? Esetleg 100-150 ágy országosan, de az is csak volt 2017-ben. Amit Kásler Úr mond az az összes fertőző ágy. Tudom, hogy onkológus, de még egy laikus is sejtheti, hogy a koronavírus járványtól, nem fognak megszűnni a hepatitisek, a járványos agyvelő, és agyhártyagyulladások, a szövődményes gyerekbetegségek, bárányhimlő, mononucleosis, hasmenéses fertőzések, clostridium,- kalicivirus fertőzések, salmonellosisok, dysenthériák. Azt a 800 ágyat, eddig is kihasználták és járvány alatt is más fertőző betegségekre fogják használni. Tudja professzor úr, az úgy van fertőző osztályon, hogy ugyanabba a szobába, csak ugyan azzal a járványos fertőzésben megbetegedettel lehet az új klienst együtt fektetni, és csak ugyan olyan nemű embert. Sőt a gyerekeket és a felnőtteket is külön illik választani. Szóval az ön 800 ágya nem létezik. Csak akkor lesz kórházi kapacitás, ha üres kórteremmel rendelkező, üres pavilonokat állítanak fel. Ezekhez személyzetet rendelnek, ezeket befűtik, ide diagnosztikát és terápiát biztosítanak. Ma még ebből nyomokban sincs ágy.”

– zárta.