Karácsony Gergely kitette a kurd zászlót a Városházára.

0

KARÁCSONY ” BEINTETT ” ORBÁN DIKTÁTOR BARÁTJÁNAK!

Karácsony Gergely kitette a kurd zászlót a Városházára.
Kisebb demonstráció volt Budapesten a Törökország által megtámadott szíriai kurdok mellett.

“Békepárti főpolgármesterként kötelességemnek érzem kiállni a kurdok mellett. Ezért került ki dolgozószobám ablakába a kurd zászló a mai szolidaritási menet közben” – magyarázta meg a Facebookon a Városházán szokatlan látványt Karácsony Gergely főpolgármester.

Recep Tayyip Erdogan török elnök november 7-én látogat Budapestre, ahol várhatóan tüntetés lesz érkezése apropóján, de már október 19-én volt egy kisebb megmozdulás – Karácsony ennek alkalmából tette ki a kurd zászlót.

Orbán Viktor miniszterelnök legutóbb október 14-én, hétfőn találkozott Erdogannal, Bakuban, ahová mindketten a Türk Tanács soron következő ülésére érkeztek.
A kétoldalú kapcsolatok további fejlesztéséről is tárgyaltak, Orbán Viktor pedig azt mondta, nagy várakozással tekint a magyar-török kormányzati csúcstalálkozóra, amelyet november 7-én tartanak Budapesten – mondta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.
Mindemellé azt is elmondta Havasi, hogy Recep Tayyip Erdogan megköszönte Magyarország kiállását Törökország mellett a nemzetközi színtéren.

Mint korábban beszámoltunk róla, az EU figyelmeztetni akarta a török kormányt, hogy a szíriai hadművelet újabb menekülthullámot indíthat el, Magyarország megvétózta a szövegtervezetet. Múlt hét szerda reggel írták volna alá a dokumentumot, ekkor érkezett a magyar vétó. Várhelyi Olivér brüsszeli EU-nagykövet először Fake news-nak nevezte a hírt, végül Szijjártó Péter külügyminiszter a hvg.hu-nak elismerte, nem értett egyet azzal, hogy az EU nyilatkozatot adjon ki, ezt valóban blokkolták is sokáig. A végén pedig úgy egyeztek bele, hogy az a külügyi főképviselő nyilatkozata lett.

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!