Karácsony Gergely elvitte a “Mikulás csomagot” Tiborcz Istvánnak!

“Itt az ideje, hogy a budapestiek megtörjék azt a tabut, hogy nem lehet őszintén beszélni arról, hogy nagyon ember Magyarországon és Budapesten méltatlanul, a közpénz ellopásából meggazdadogott,”

mondta Karácsony Gergely kedd délben Tiborcz István virányosi házának kapuja előtt.

“Meg kell törnünk azt a tabut, hogy erről nem lehet beszélni és azt is, hogy ez ellen nem lehet semmit tenni, hogy igazságot adjunk a budapestieknek,”

tette hozzá. Szerinte az elmúlt kilenc év a fővárosiak élete egyre nehezebb, míg van egy szűk elit tolakodó módon meggazdagodott. Ezért javasolta a Tiborcz-adó bevezetését, ami nem jelenti azt, hogy “egyszer büntetőeljárás keretében is megvizsgálják ezeket vagyongyarapodásokat. Karácsony ezért kézbesítette a csekket névadójának, a szocialista Kunhalmi Ágnessel Tiborczék kapujára drótozta azt.

Karácsony az ellenzéki előválasztás ígéretei közt dobta be a Tiborcz-adót. Elképzelése szerint ezt minden félmilliárd forintot meghaladó értékű fővárosi ingatlanra kivetné, az ebből befolyó összeget pedig bérlakás-építésre, és felújításra fordítaná. Többször kijelentette, hogy

“a Tiborcz-adó a bejövő forrás miatt is kell és az emberek igazságérzetéért is. Ez nem ingatlanadó, hanem a felső egy százalék adója.”

Tudja, hogy nemcsak fideszeseket érintene, de a többiek szerinte

“nem dőlnek a kardjukba attól, hogy kicsit többet kérnek tőlük a közösség érdekében.”

Tiborcz István nem sokkal később közölte: beperli a zuglói polgármestert. A miniszterelnök veje az Indexnek azt mondta, hogy

„ha Karácsony Gergely jó ötletnek tartja, hogy különböző adókat személyekről nevezzen el, akkor javaslom, hogy a zuglói transzparens és problémamentes parkolási rendszer dicséretére a zuglói Mikulás-csomagokat nevezze át Karácsony-csomagokra.”

Kapcsolódó cikkek

Molnár F. Árpád: A legkorruptabb ország és a legalacsonyabb órabér a magyaroké!

O.L.K.T.

Novák Katalin családügyi államtitkár, bunkó hangnemben beszélt az ellenzékről!

Rubóczki Tamás

Magyarországon mindent teljesen elölről kellene kezdeni

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!