Kaotikus állapotban vannak a magyarországi autóutak!

Magyarország autóforgalmának 75 százaléka a Magyar Közút Zrt. által fenntartott utakon zajlik, ez 32 ezer kilométernyi utat jelent, ennek része az autópályák és a települések közötti főutak.

A Napi.hu az állami cég adatai alapján azt írja, hogy az úthálózat 50,6 százaléka a legrosszabb minőségi besorolása alá esik.

Az utak öt különböző besorolást kaphatnak: jó, megfelelő, tűrhető, nem megfelelő és rossz, ebből utóbbi a legjellemzőbb.

A nem megfelelőnek minősített útburkolat a hálózat 10,9 százalékát teszik ki, azaz a legforgalmasabb utak 61,5 százalékának állapota egyszerűen siralmas képet fest.

Ez vegyesen takar nyomvályúkat, kátyúkat vagy más egyenetlenségeket, az egyes kategóriákban pedig jelentős eltérések vannak.

Némileg árnyalja képet, hogy a jó és a megfelelő minősítésű utak aránya apró javulást mutat, 2013-ban 14,7 százalékról 2018-ig 17,5 százalékra emelkedett.

A cég közhasznúsági jelentése szerint a 2016-os 60 milliárd forintos felújítási és karbantartási keret 90 milliárdra emelkedett. A beépített anyag, vagyis a hideg aszfaltkeverék, a speciális keverék és a meleg aszfalt felhasználása is emelkedett.

 

Via: napi.hu

Kapcsolódó cikkek

Indul az ellenzéki pártok menete a Várból az Állami Számvevőszék elé. Élőben a Mércén!

O.L.K.T.

Pew Research: Világszinten kiugró a magyarok migránsellenessége, ami igencsak súlyos!

Rubóczki Tamás

Mi gyüjtünk, Lévai Anikó meg tonnaszámra viszi külföldre, mert nálunk már nincs szegény ember.

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!