KANNIBÁLOK

Nem megyünk Tuareg kannibáljai közé – mondta egy ellenzéki párt egyik vezetője, válaszként a kérdésre, miért is nem látogatnak el hozzánk a Kossuth téri sátorba. Megtiszteltetés számunkra a jelző, köszönjük. Valóban keményebbek, öntörvényűbbek vagyunk az átlag közszereplőknél, de ez csak azért feltűnő, mert mások, akiknek pont ilyennek kéne hivatalból lennie, roppant puhák. Ha mindenki az ellenzéki oldalon elkannibálosodna, nem lenne már Rezsim.

Egyébként meg nem eszünk embert, az azért tán kiderült az MSZP vezetőivel folytatott mélybeszélgetésekből. Már azokat biztos nem, akik egyszerű, és direkt kérdésekre egyszerű és direkt válaszokat adnak. Nem félrenéző melléduma, hablaty, kamu, satöbbi: egyenes kérdésre egyenes válasz. Aki ezt képtelen vállalni, mert elorbánosodva már csak saját leszervezett közönsége előtt mer megnyilatkozni, az csak nyugodtan kannibálozzon minket gyávaságát leplezendő.

Olyannyira nem vagyunk emberevők, hogy a két mélybeszélgetés után nem rendezzük meg saját pártszámpitizánsainkkal az el nem jött ellenzéki pártvezetőket kihelyettesítő szembesítő beszélgetéseket. Nem kívánjuk ugyanis a szükségesnél jobban kiélezni a viszonyokat, hisz végül mind ugyanoda kell, hogy megérkezzünk. És valószínűleg nem is szükséges: aki eljött, eljött, aki meg nem, az így járt. Egyébként meg szeretünk kannibálok lenni: rendeseket harapni a Rezsim szolgáiba. Bár jobban belegondolva nem mindegyik éri el az ember szintjét.

KÖZTÁRSASÁG!

Kérem, terjesszétek

Tuareg

Kapcsolódó cikkek

Nyakó István szocialista alelnök nekiment a rendőröknek!

Rubóczki Tamás

Vége a moratóriumnak: szerdától újraindulnak a kilakoltatások még nagyobb lendülettel.

O.L.K.T.

Itt a legfrissebb közvéleménykutatás!

Rubóczki Tamás