Kálmán Olga üzenete a kampányról!

0

Kálmán Olga főpolgármester-jelölt megismételte korábbi vállalását, hogy megválasztása esetén Budapesten havonta tíz hagyományos buszt cserélnek le elektromos járművekre.

Kálmán Olga független jelölt pénteken budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, az “nem járja”, hogy a főváros vezetői az elmúlt esztendőkben más európai városokban kiszuperált, leharcolt, tíz-húsz éves buszokat vásároltak össze.

Hozzátette, ha a főváros évente százhúsz elektromos buszt szerez be, azoknak az ára nagyságrendileg tízmilliárd forint, vagyis Budapest éves költségvetésének kevesebb mint három százaléka. Úgy számolt, hogy bizonyos vásárlási konstrukciók esetén vagy uniós támogatás felhasználásával a buszok ára alacsonyabb is lehet.

Emlékeztetett arra is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter áprilisban bejelentette, hogy a kormány háromezer elektromos busz beszerzését finanszírozza. Budapest kér ezekből a buszokból – szögezte le.

Kálmán Olgát kérdezték az őt érő ellenzéki kritikákról. Azt felelte, hogy egy kampányban természetesen felizzanak a kedélyek, de az ellenzéki előválasztás után teljesen normális hangulatban mindent meg tudnak majd beszélni egymással.

 

Via: MTI

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!