Kálmán Olga üzenete a kampányról!

Kálmán Olga főpolgármester-jelölt megismételte korábbi vállalását, hogy megválasztása esetén Budapesten havonta tíz hagyományos buszt cserélnek le elektromos járművekre.

Kálmán Olga független jelölt pénteken budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, az “nem járja”, hogy a főváros vezetői az elmúlt esztendőkben más európai városokban kiszuperált, leharcolt, tíz-húsz éves buszokat vásároltak össze.

Hozzátette, ha a főváros évente százhúsz elektromos buszt szerez be, azoknak az ára nagyságrendileg tízmilliárd forint, vagyis Budapest éves költségvetésének kevesebb mint három százaléka. Úgy számolt, hogy bizonyos vásárlási konstrukciók esetén vagy uniós támogatás felhasználásával a buszok ára alacsonyabb is lehet.

Emlékeztetett arra is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter áprilisban bejelentette, hogy a kormány háromezer elektromos busz beszerzését finanszírozza. Budapest kér ezekből a buszokból – szögezte le.

Kálmán Olgát kérdezték az őt érő ellenzéki kritikákról. Azt felelte, hogy egy kampányban természetesen felizzanak a kedélyek, de az ellenzéki előválasztás után teljesen normális hangulatban mindent meg tudnak majd beszélni egymással.

 

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Micsoda véletlen: Az Európa Tanács korrupciós jelentését Magyarország nem hozta nyilvánosságra!

Rubóczki Tamás

Ekkora szégyen rég érte az országot – Több nemzetközi címlapon ismét a legnagyobb diktátorok között szerepel Orbán!

Rubóczki Tamás

Márki-Zay Péter: A SZERETET HATALMA TEGNAP IS GYŐZÖTT

O.L.K.T.

Hozzászólok