Kálmán Olga üzenete a kampányról!

Kálmán Olga főpolgármester-jelölt megismételte korábbi vállalását, hogy megválasztása esetén Budapesten havonta tíz hagyományos buszt cserélnek le elektromos járművekre.

Kálmán Olga független jelölt pénteken budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, az “nem járja”, hogy a főváros vezetői az elmúlt esztendőkben más európai városokban kiszuperált, leharcolt, tíz-húsz éves buszokat vásároltak össze.

Hozzátette, ha a főváros évente százhúsz elektromos buszt szerez be, azoknak az ára nagyságrendileg tízmilliárd forint, vagyis Budapest éves költségvetésének kevesebb mint három százaléka. Úgy számolt, hogy bizonyos vásárlási konstrukciók esetén vagy uniós támogatás felhasználásával a buszok ára alacsonyabb is lehet.

Emlékeztetett arra is, hogy Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter áprilisban bejelentette, hogy a kormány háromezer elektromos busz beszerzését finanszírozza. Budapest kér ezekből a buszokból – szögezte le.

Kálmán Olgát kérdezték az őt érő ellenzéki kritikákról. Azt felelte, hogy egy kampányban természetesen felizzanak a kedélyek, de az ellenzéki előválasztás után teljesen normális hangulatban mindent meg tudnak majd beszélni egymással.

 

Via: MTI

Kapcsolódó cikkek

Nyílt levél egy kórházi dolgozótól!

Rubóczki Tamás

Dobrev Klára: Orbán csak játssza a nagymenőt és a harcias magyart, mert ugye mindenki tudja, hogy egy gyáva nyúl!

O.L.K.T.

Talpra magyar dolgozók!

Rubóczki Tamás