Kálmán Olga: “Fogok én még tárgyalni Orbán Viktorral!”

DK-s főpolgármester-jelöltként ment vissza abba a stúdióba, ahol ő dolgozott évekig.

Kálmán Olga csütörtökön este a DK főpolgármester-jelöltjeként volt annak a műsornak a vendége, amelyet ő vezetett éveken át az ATV-ben. Az Egyenes Beszéd mostani házigazdája, Rónai Egon azt is felvetette, hogy magázódhatnának, hiszen politikusként tért vissza a stúdióba, de Kálmán Olga azt mondta, nem tartja magát politikusnak.

Elárulta: nem azért döntött a jelöltség elfogadása mellett, mert rászorulna a pénzre, és attól még, hogy nem tévézik, elfoglaltsága is van bőven – nem keresett feladatot, hanem a feladat találta meg. Nincs szoros kapcsolata Dobrev Klárával, de a DK EP-listavezetőjének nagy szerepe volt abban, hogy elfogadja a felkérést, azzal győzte meg, hogy jó lenne, ha minél több nő vállalna közéleti szerepet.

Bár egy hete még fel sem merült a jelöltsége, azt állítja, átgondolt döntést hozott. Előkerült a 24.hu-nak adott áprilisi interjú is, amelyben még azt mondta, nem akar főpolgármester-jelölt lenni. Mint mondta, azóta annyi dolog történt, hogy megváltoztatta a döntését. Szerinte az EP-választás megmutatta, hogy az emberek új szereplőket akarnak a politikában, abban pedig, hogy a DK főpolgármester-jelöltet állítson, szerepe volt annak, hogy a Momentum is így tett.

Szerinte ahhoz, hogy valakiből jó városvezető legyen, nem kell, hogy városvezetési tapasztalata legyen, ezt az elvárást azzal állította szembe, hogy sokan helytelenítik, amikor valakiből úgy lesz politikus, hogy a munka világából semmilyen tapasztalata nincs.

A programjával kapcsolatos kérdésre azt mondta, az embereket annyi bosszúság éri hétköznapi életükben, hogy ma már mindenkinek van Budapest-programja, mindenki látja, hogy min kellene változtatni, ami az esetek többségében nem pénz, hanem szervezés, szándék, emberség kérdése.

Alapvetésként említette, hogy Budapestet vissza kell adni a budapestieknek – ez alatt azt érti, hogy jelenleg a fővárosban élő és dolgozó emberek által a költségvetésbe befizetett pénz csak kis részét kapja vissza a fővárostól, ezek egy részét vissza kell szerezni. Fontosnak nevezte, hogy a budapestiek rendelkezhessenek saját egészségügyi ellátásukról, oktatásukról, és úgy vélte: van annyi erejük az itt élőknek, hogy ki tudjanak kényszeríteni dolgokat.

„Fogok én még tárgyalni Orbán Viktorral”

– fogalmazott az interjúban.

Kapcsolódó cikkek

A magyar kormány kötelezettségszegési eljárást kezdeményezett Ausztria ellen

O.L.K.T.

Mészáros: Nem is vagyok egy átlagember

O.L.K.T.

A Fidesz közeli Tőkés László pap haverja teherbe ejtett egy nőt – a nő kitálalt!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!