Kálmán Olga: Aki cinkos szégyellje magát!

A Város Mindenki csoport tüntetést szervezett pénteken délután hat órától az Alkotmánybíróság épülete elé, miután, ahogy korábban megírtuk, az Alkotmánybíróság szerint a hajléktalan emberek kriminalizálása és börtönbe zárása nem ütközik az Alaptörvénybe, bár öt bíró különvéleményt fogalmazott meg.

A tüntetésen felszólaltak a főpolgármesteri előválasztás jelöltjei is. Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd jelöltje beszédében azt mondta,

nincs ma már Alkotmánybíróság, alkotmányunk se nagyon.

Mint mondta, hisz abban, hogy Budapestnek olyan polgárai vannak, akik tudják, hogy a város mindenkié vagy senkié sem.

Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció jelöltje arról beszélt, hogy kicsit máshogy képzelte el azt a helyzetet, amikor a három jelölt először felszólal egyszerre.

Emberekről beszélünk, és nem statisztikai adatokról, nem útban lévő tárgyakról – fogalmazott, hozzátéve, hogy a kormány, amikor ezt az intézkedését meghozta, emberekről döntött.

A DK jelöltje szerint ne csak a bírók szégyelljék magukat, hanem mindenki, aki „ebben a játékban cinkos”, akár csendben maradással, törvényhozással vagy a törvények jóváhagyásával.

Kerpel-Fronius Gábor, a Momentum jelöltje elmondta, ő egy nagyon-nagyon más országot és várost képzel el, és úgy érzi, nagyon fontos ezen az eseményen részt vennie.

Szeretnék végre nem tüntetésekre járni, hanem szeretnék végre tenni valamit, hogy ez a város olyan legyen, mint az álmaimban elképzeltem – közölte.

Kapcsolódó cikkek

Gyurcsányék azonnali vizsgálatot követelnek a tömeges ukrán TB-csalók ügyébe

O.L.K.T.

A Fidesz a Parlamentnél a Facebookot és a YouTube-ot is blokkolta! VIDEÓ (Molnár F Árpád) ÉLŐ!

O.L.K.T.

Van egy rossz hírem – MARAD ORBÁN HATALMON!

Rubóczki Tamás