Kádár Jánost harminc éve temették el

Kádár János július 6-án hunyt el. Aznap, amikor a Legfelsőbb Bíróság ítéletében bűncselekmény hiányában ártatlannak nyilvánította az általa halálba küldött Nagy Imrét és mártírtársait.

Kádár János holttestét július 13-án a „Fehér Házban” – most még Képviselői Irodaház – ravatalozták fel, majd július 14-én temették. Ellentmondásos megítélését a kegyeleti hangulat se feledtette. Krassó György és barátai temetése napján keresztelte vissza Nádor utcává a Münich Ferenc utcát, rövid beszédben emlékeztetve mindenkit arra, milyen nagy szerepe volt Kádárnak és egykori belügyminiszterének az 1956 utáni megtorlásban. De közben koporsóját tízezrek kísérték, a Nagy Imréék újratemetésén megjelentettel vetekedő méretű tömeg még a pártot is meglepte, egyben jelezte, hogy létezik nosztalgia Kádár és rendszere iránt.
Forrás 444.hu

Kapcsolódó cikkek

Lajos, kérlek inkább maradj csendben

O.L.K.T.

Orbán ámokfutása

O.L.K.T.

Orbán fia messiás lesz?

H Miklós
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!