Juszt László olyat írt, hogy ihaj…

Tudomásul vettem, hogy a miniszterelnök nem teljesíti kötelességét, s nem tájékoztatja a népet. Tudomásul vettem, hogy nem válaszol újságírói kérdésekre. Tudomásul vettem, hogy ha egyszer mégis újságírók elé áll, akkor megválogatja, hogy ki léphet a terembe.

Azt már nehezebben veszem tudomásul, hogy a kivételezettek – akik beléphetnek a tájékoztató helyére – nem mondják azt, hogy köszönjük szépen, ilyen körülmények közt nem asszisztálunk.

De ez csak egy formális lépés. Ugyanakkor van megoldás, válasz erre a hatalmi arroganciára is. Csakhogy ehhez például kellene egy “tökös” újságíró szövetség is. Ami – nem véletlenül léptem ki 1985-ben – nincs.

A megoldás: minden pénteken 10.00-kor a MUOSZ nagytermében tartsanak egy “MINISZTERELNÖKI SAJTÓTÁJÉKOZTATÓT”. Zászlókkal, pulpitussal, levezető speakerrel. Ahova minden újságíró bemehet – pártállástól függetlenül, – s ahova meghívják az ide akkreditált külföldi tudósítókat is. Aki tanulta ezt a szakmát, az pontosan tudja, hogy minden kérdésben ott lehet a válasz.

Ja! Hogy nincs ott a miniszterelnök? Az már az ő baja. Mindenesetre a szakma talpra állhat. Ha megszervezik, akkor 33 év után lehet, hogy ismét belépek.

Jut eszembe megint Hofi.

“Az ifjú focista férj közli a feleségével:

Drágám most elmondom mi a programom. Hétfőn edzés, utána Béla bácsival kielemezzük a vasárnapi meccset. Kedden erőnléti edzés. Szerdán taktikai edzés. Csütörtökön edzés és izomlazítás az uszodában. Pénteken taktikai megbeszélés. Szombaton elutazunk a meccs helyszínére. Vasárnap a mérkőzés.
Mire az ifjú ara.
Most én is elmondom a programom. Hétfőn, kedden, szerdán, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap itt ba@ás lesz. Aki itt van itt van, aki nincs nincs.”

Szerző: Juszt László

Kapcsolódó cikkek

Az origo bevezeti a 400 óra túlórát

O.L.K.T.

A Fidesz szerint aki tüntet, az mind anarchista hazaáruló csőcselék?

O.L.K.T.

Péterffy Attila: Páva Zsolt és fideszes brancsa csődbe tették Pécs városát!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!