Juszt László: Akár ő mondta, akár nem a ténykedése mindenképpen ezt mutatja.

Én nem tudom, hogy igaz-e a mondat, amit internetszerte, 2002 óta Orbánnak tulajdonítanak:

“Ha mégegyszer hatalomra kerülök, akkor tönkre teszem ezt az országot.”

Akár ő mondta, akár nem a ténykedése mindenképpen ezt mutatja.

Milyen naivak vagyunk mi! Mennyire vakok? A magyar kultúrának akkor is vége, ha megfeszülünk. A tesconapóleon minden pénzt és poziciót az import kultúrharcosoknak adott át. Demeter Szilárdnak, aki önmagáról azt nyilatkozta, hogy “110 százalékig Orbánhívő”, Vidnyánszkynak, aki azt hiszi, hogy a beregszászi szinház igazsága a valódi, s amit az anyaországban művelnek, az kozmopolita szemét. Mindeközben milliárdokat herdál el esténként 161 néző előtt, vagy Orbán János Dénes, aki Szőcs Géza miniszterelnöki főtanácsadón keresztül pályázat nélkül kap állami 100 milliókat, hogy abból a határon túliakat és az import kultúrpópákat finanszírozzák. Orbán Jánosnak egyetlen pozitív tulajdonságát tudnám kiemelni: őszinte. “Ha nem lépünk be egy szakmai szervezetbe politikai meggyőződésből – mondja – akkor ne is várjuk, hogy támogasson.”

A miniducse nem csinált ebből a szándékából sem titkot. Már 2010-ben konkrétan jelezte ezt a szándékát, amit akkor sokan nem értettek, vagy nem akartak megérteni. S nem értették meg akkor sem, amikor a Magyar Művészeti Akadémiának kiosztotta a legfőbb kultúrális irányító és döntéshozó fórum címet.

Ennyi.

Senki ne higgye, hogy a színházak sorsa nem pecsételődött meg! Dehogynem! Ugyanúgy mint a bíróságok, a média, az ügyészség sorsa, soroljam még? Ez az ország már nem a mienk…

Kapcsolódó cikkek

Ismét drasztikusan drágult a paradicsom

O.L.K.T.

Ön szerint, ki lesz a következő Miniszterelnök?

H Miklós

Részeg, vagy összecserélte a Grazban kapott piruláit Orbán Viktor? Hallgasd meg!

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!