Jujuj, már megint Soros György

Egy republikánus iparmágnással szövetkezett, hogy véget vessenek az USA „végtelen háborújának”.
„Háborúellenes agytrösztöt” alapít Soros György és egy amerikai republikánus iparmágnás, Charles Koch – idézi a hvg.hu az Independent híradását.

A két milliárdos fejenként félmilliárd dollárt ad a Quincy Institute létrehozására, amelynek célja, hogy ellensúlyozza az amerikai hadiipari gépezetet, és segítsen véget vetni az Amerikai Egyesült Államok külföldön folytatott „végtelen háborújának”.

A szervezet nevében John Quincy Adams egykori amerikai elnöknek állít emléket, az ő 1821-es beszédét tekinti alapvetésnek, miszerint „az USA nem megy külföldre azért, hogy szörnyetegekre vadásszon”.

A gyakorlatban ez valószínűleg azt jelenti, hogy az amerikai külpolitikát a békés, kevésbé konfrontatív megoldások felé igyekeznének terelni.

Kapcsolódó cikkek

Rendkívüli hír: Tarlós István kiáll vitázni Karácsony Gergellyel!

O.L.K.T.

Orbán is fogadta Putyin bizalmas bankjának vezetőit!

Rubóczki Tamás

Van rosszabb is

O.L.K.T.
Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Téged is érdekelnek a friss információk? Mi történt az országban, a világon?

Elküldjük neked heti rendszerességgel a legolvasottabb híreket és információkat, hogy ne maradj le semmi fontosról! A feliratkozást meg kell erősíteni a beírt e-mail címre elküldjük a feliratkozáshoz szükséges információkat, így mindenképpen létező e-mail címet adj meg! Soha nem küldünk kéretlen leveleket!

Sikeresen feliratkoztál!